Albertslund under forvandling

Albertslund tager et kvantespring. Vi skaber en grønnere og bedre by at bo og leve i sammen med vores engagerede borgere, virksomhederne og internationale forskningsinstitutioner


Albertslund i rivende udvikling - Albertslund Kommune

I løbet af de næste ti år vil flere end halvdelen af byens borgere få renoveret deres bolig. En ny letbane vil køre ved Hersted Industripark, som også er hjemsted for Nordeuropas førende testcenter for intelligent teknologi. Byen har i 2015 fået et nyt og topmoderne sundhedshus og plejecenter i Albertslund Centrum. Et nyt og inspirerende gymnasie i hjertet af byen, tæt på S-toget, ser dagens lys indenfor et par år.  Som i 1960'erne hvor bare marker blev til en levende by, står Albertslund lige nu midt i en omfattende omdannelse.

Bo i det grønne
Inden længe får du mulighed for at bo i splinternye boliger sammen med en masse andre i et aktivt fællesskab i det grønne Albertslund. Der skal nemlig bygges på Hyldagergrunden i det sydvestlige hjørne af Albertslund. Læs mere om udsigten til nye boliger på Hyldager

 

I Albertslund har vi længe arbejdet hen imod at blive en fremtidssikret og smart by. Begrebet Smart City eller den smarte by, bruges internationalt når nye teknologiske muligheder bliver et led i at løse byernes udfordringer. Især den stigende befolkningsvækst i byerne samt det skiftende klima kalder på ny udvikling, hvis systemerne og driften skal kunne følge med.

Miljødagsordenen kan i høj grad vinde stort på nye smarte løsninger. Disse værktøjer i form af sensorer, styresystemer, applikationer mm. hjælper os med det arbejde, vi i forvejen gør, men får os hurtigere og mere effektivt hen imod vores mål.

Smart city feltet er i hurtig udvikling med mange interesserede virksomheder om buddet. DOLL Living Lab i Hersted Industripark er derfor en yderst hjælpsom del af processen, da vi i DOLL kan teste løsningerne i mindre skala, inden vi ruller dem ud i hele byen. Via sensorer i belysning, skraldespande, cykelstier osv. får vi en hurtig tilbagemelding på den aktuelle driftstatus, hvilket vi kan planlægge vores arbejde efter, og i sidste ende yde en bedre service for borgerne i Albertslund. 

Læs om Living Lab i Hersted Industripark og om samarbejdet DOLL, der udvikler energieffektiv udendørsbelysning.