Gå til hovedindhold

Whistleblowerordning

Fra 1. august 2021 har Albertslund Kommune fået en ny whistleblowerordning, hvor der kan indberettes anonymt om alvorlige lovovertrædelser, seksuelle krænkelser og øvrige alvorlige forhold i Albertslund Kommune

Indhold

  Fra 1. august 2021 har Albertslund Kommune fået en ny whistleblowerordning, hvor der kan indberettes anonymt om alvorlige lovovertrædelser, seksuelle krænkelser og øvrige alvorlige forhold i Albertslund Kommune.

  Med indgåelsen af budgetaftalen for 2021 blev det vedtaget, at der i 2021 skulle oprettes en Whistleblowerordning i Albertslund Kommune. En ordning, hvor ansatte, folkevalgte, tidligere ansatte og ansøgere til stillinger i kommunen samt samarbejdspartnere og leverandører* via en ekstern samarbejdspartner kan indberette alvorlige lovovertrædelser, seksuelle krænkelser og øvrige alvorlige forhold i Albertslund Kommune.

  Kommunalbestyrelsen vedtog rammen for ordningen i februar, og i juni blev det godkendt at den eksterne samarbejdspartner skulle være advokatfirmaet Norrbom Vinding.

  Ordningen er trådt i kraft fra den 1. august 2021, og du kan læse meget mere om ordningen, herunder bl.a. kommunens whistleblowerpolitik og hvordan du indberetter til ordningen her.

  *de to sidstnævnte dog kun om forhold vedrørende kommunalt ansatte og politikere i kommunen.

   

  Årsberetning 2021/2022

  Her kan du læse den første årsberetning fra whistleblowerordningen

  Årsberetning 2022/2023

  Her kan du læse den anden årsberetning fra whistleblowerordningen