Gå til hovedindhold

Det nye Grønningen

Kommunalbestyrelsen har afsat 2,7 mio. kr. til projektet "Det nye Grønningen". En del er tiltænkt en legeplads til små børn og resten er tiltænkt generel fornyelse. Det nye Grønningen skal være et fælles grønt bynaturområde for naboerne, Egelundsskolen, daginstitutionerne og livet i Albertslund

Indhold

    Grønningen skal være et fælles grønt bynaturområde for naboerne, Egelundsskolen, daginstitutionerne og livet i Albertslund. Det skal være et trygt byrum med adgang for alle, og det skal lægge op til aktivitet, fællesskab og bevægelse for alle i alle aldre.

    Der skal være plads til både mennesker, små og større dyr og planter, og det skal inspirere naboer til at lave mere biodiversitet i deres egne haver. Grønningen skal bruges som et aktivt tilvalg og det skal rumme mulighed for variation i naturoplevelsen hen over året. 

    Kommunalbestyrelsen har afsat 2,7 mio. kr. til projektet. En del er tiltænkt en legeplads til små børn og resten er tiltænkt generel fornyelse.

    Tidsplan for processen med Grønningen

    Grønningen skal laves sammen med dem, der skal bruge området. I processen frem mod det færdige Grønningen involverer vi naboerne, Egelundsskolen, daginstitutionerne Troldehøj og Toftekær, afdelingerne for Kultur, Fritid, Ejendomme & Erhverv og Ældre, Sundhed & Social, biblioteket og andre relevante foreninger, der kan have gavne Grønningen. 

    I uge 20 modtog vi svar på vores ansøgning til Nordea Fondens ’Her Gror Vi’-pulje. De har modtaget over 120 ansøgninger i denne runde, og ca. halvdelen har modtaget støtte. Vores projekt er desværre ikke et af de projekter, som har modtaget støtte. Nordea Fonden har vægtet at støtte projekter med stor geografisk spredning, og i den proces er Grønningen blevet sorteret fra.

    Her informerer vi om begivenheder løbende:

    • Tirsdag 18. juni 2024 - Workshop, kl. 19-20.30
      Vi mødes, og sammen snakker vi om Grønningen ud fra tre forskellige temaer.
      Sted: Egelundsskolen, workshoppen foregår fra kl. 19 til ca. 20.30. 

      Onsdag 22. maj 2024 - Intromøde
      Til intromødet præsenterede vi en status på projektet indtil nu, en analyse af rumlighederne på Grønningen og et muligt koncept for opbygningen af det nye Grønningen. Undervejs var der mange gode spørgsmål, mange gode inputs, tanker, observationer og ønsker fra jer, der mødte op. Vi tager alle inputs videre med i arbejdet, så vi kan få skabt et nyt Grønningen, som afspejler jer, der bor i nærheden.

      Ca. 70 personer, både fra de tre omkringliggende grundejerforeninger og de to beboerforeninger, gamle, unge og babyer mødte op og mødte dermed hinanden om et fælles samlingspunkt. Der blev sået et frø til at holde arrangementer sammen på tværs af foreninger, hvilket var rigtig dejligt at se.

      Vi startede arrangementet med en lille bid mad, med hjælp fra gode folk fra Materialegården, og en løs snak på græsplænen. Her havde man mulighed for – som på Grøn dag – at markere med nåle, hvilke elementer man synes kunne være gode at inkorporere på Grønningen. Der var også mulighed for at sætte sine egne ideer op, som kunne inspirere andre.

      Når vi har samlet et overblik over alle inputs, præsenterer vi dem her på hjemmesiden.

      Mange tak til alle fremmødte! Vi håber, at I gik hjem med flere ideer, et godt indtryk af jeres naboer og lyst til at følge med eller deltage mere i projektet.

    • Lørdag 4. maj 2024 - Grøn Dag på Materialegården, kl. 10-14
      Den 4. maj var vi på Grøn Dag. Her mødte mange glade mennesker op, og havde mulighed for at få en snak om Grønningen. Vi havde nogle plancher med, som kom med forslag til hvad det nye Grønningen skal rumme. Her havde de fremmødte mulighed for at sætte en nål i, de ting, de synes om. Man kunne også skrive en ide på en post it og sætte op.

      Det var første skridt i at få opbygget en idebank, som skal gøre det nye Grønningen til et sted, som vi og borgerne har skabt sammen. 

      Mange tak for alle de gode ideer, snakke og overvejelser som dagen bød på.

    Her vil vi løbende publicere materiale fra processen:

    Materiale fra intromødet den 22. maj 2024

    Fik du lige en god idé eller faldt du over et spørgsmål i tilknytning til udviklingen af det nye Grønningen, så skriv en mail til vejogpark@albertslund.dk og skriv Grønningen i emnefeltet.

    Onsdag den 22. maj var der intromøde med mad og drikke på Grønningen. Ca. 70 dukkede op og bød ind med idéer og gode spørgsmål til og omkring Det Nye Grønningen. Her er lidt billeder fra infomødet.

    Infomøde på Grønningen

    Infomøde

    Informationsmøde om Grønningen

    Post-it fra møde om Grønningen

    I starten af maj 2024 var en masse børn fra byen med til at så blomsterfrø, der skal få det nye Grønningen til at blomstre. Nedenfor ser du billeder fra processen, hvor børn fra Børnehusene Troldehøj, Toftekær og Egelundskolen plantede frø:

    Børn synger og danser inden de sår frø

    Børn sår frø

    Børn sår frø

    Børn vander blomsterfrø

    Børn sår frø