Gå til hovedindhold

Albertslund under forvandling

Albertslund tager et kvantespring. Vi skaber grøn vækst og en bedre by at bo i sammen med vores engagerede borgere, virksomhederne og internationale forskningsinstitutioner.

Indhold

  I løbet af de næste ti år vil flere end halvdelen af byens borgere få renoveret deres bolig. En ny letbane vil køre ved Hersted Industripark, som også er hjemsted for Nordeuropas førende testcenter for intelligent teknologi. Byen har fået et nyt sundhedshus og plejecenter i Albertslund Centrum, og de næste år vil det blive videreudviklet ligesom Albertslund Centrum står overfor en større modernisering. Som i 1960'erne hvor bare marker blev til en levende by, står Albertslund lige nu midt i en omfattende omdannelse.

  Fremtidens smarte by

  Forestil dig at lyset på din faste cykeltur til arbejde skifter karakter efter vejret og mængden af trafik. Gadelampen får energi fra solceller, og i myldretiden styrer lystavler trafikken ad alternative ruter så der ikke opstår kø. Med Smart City-teknologi gør vi byen bedre at bo i og bringer energiforbruget. Læs om Living Lab i Hersted Industripark og om samarbejdet DOLL, der udvikler energieffektiv udendørsbelysning.

  Letbane langs ring 3

  Letbanen er hurtige sporvogne der kører på skinner. Den nye letbane vil være i drift i 2025. Letbanen bliver 28 kilometer lang og får et stop ved Hersted Industripark, Albertslunds største erhvervsområde. Letbanen betyder bedre kollektiv trafik til byens borgere og de mange der pendler hertil. Læs om planerne for letbanen.

  Boligrenoveringer og udearealer

  Mere end halvdelen af byens boliger bliver renoveret over de næste 15 år. Nogen kalder den gennemgribende renovering af de mange boliger bygget i 1960'erne for "danmarkshistoriens største". Læs om renoveringer af rækkehuse, gårdhavehuse og etageboliger i Albertslund Syd og vest. Læs om områdefornyelse i Albertslund Nord. Renoveringer af i Blokland, Hyldespjældet og Galgebakken.

  Plejecenter og sundhedshus i hjertet af byen

  Albertslund Centrum åbnede i 1965. I 2015 åbnede et topmoderne byggeri der omfatter et nyt plejecenter med 108 boliger, et stort sundhedshus, nye butikker og en parkeringskælder. Også i fremtiden vil Albertslund Centrum være byens hjerte med kultur og et rigt butiksliv. Læs om plejecenter og sundhedshus.

  Læs mere om den rivende udvikling Albertslund er i disse år - og som vil tiltage de kommende (link)