Gå til hovedindhold
Bo i Albertslund

Podcastserie om Albertslund

Podcastserien "Lunden" handler om Albertslund med sigtekornet stillet ind på forskellige områder som børnelivet, det grønne, kulturen og fællesskaberne

Indhold

  Lunden
  Hvad tænker du, når du hører om Albertslund? Hvad mener byens beboere selv om deres postnummer? Og er stedet mon andet end sine fordomme? I denne podcast-serie inviterer vi dig indenfor i en by, der rummer meget mere, end du tror. Vidste du for eksempel, at Danmarks største nye skov vokser i Albertslund? At her er nyttehaver, badesø, børnefestuge og spillested? Byen rummer altså noget for enhver smag, og over de næste ti år bliver der plads til flere - også til dig. Så lyt med og få inspiration til din næste udflugt eller nye adresse.

  Episode 1 - Til dig, der vil ud i det blå
  Er det tilfældigt, at Albertslund er blevet til et sted fyldt med store naturoplevelser? Og hvordan arbejder byen med det grønne fokus på politisk og personligt plan? I dette afsnit af Lunden stiller vi ind på naturen i Albertslund, som udgør hele 60 % af kommunen. Vi skal med biolog og naturvejleder Stephan Springborg på tur til toppen af det susende Herstedhøje og møde fortidens kæmper i Vestskovens Vikingelandsby. Borgmester Steen Christiansen fortæller også om, hvordan Albertslund prioriterer en bæredygtig by. Men hvordan kan du selv blive en del af byens projekter? Og hvilket sted bør du besøge næste gang, du vil på udflugt? Lyt med og få svaret i 1. episode af podcastserien Lunden.

  Produceret af Sidsel Kaae Nørgaard og Rikke Romme for Albertslund Kommune. 

  Episode 2 - Til dig, der elsker musik
  Vidste du, at Albertslund har sit eget spillested, symfoniorkester og musikfestival? Og at flere anerkendte artister kommer herfra? I dette afsnit af Lunden dykker vi ned i det musikalske Albertslund. Vi skal med Emil Simonsen fra Suspekt på tur i byen, hvor han er vokset op og har fundet inspiration til sin musik. Vi besøger også hans gamle klubpædagog og mentor, Peer Møllebæk, som stadig udklækker talenter den dag i dag. Vi besøger også det legendariske spillested Forbrændingen, der har 25-års jubilæum i år. Men hvad er det helt konkret, Albertslund gør for at udvikle de lokale talenter, der sætter byen på danmarkskortet? Kan det virkelig passe, at du til deres årlige festival kan dase i en pool og være til koncert? Og hvordan er det mon at være publikum, når Suspekt optræder på deres hjemmebane? Lyt med og få svaret i Lunden.

  Produceret af Sidsel Kaae Nørgaard og Rikke Romme for Albertslund Kommune. 

  Udover her på hjemmesiden kan du finde og lytte til Lunden på de almindelige podcast-tjenester som f.eks. Spotify og iTunes. 

  Episode 3 - Til børn og barnlige sjæle
  Har du hørt om Albertslunds børnefestuge? Og at byen rummer skovlegepladser og stisystemer, så bløde trafikanter undgår at møde biler? I dette afsnit af Lunden møder vi folk, som er med til at gøre Albertslund til et helt særligt børneunivers. Vi skal besøge Kongsholmbjerget, hvor den årlige børnefestuge finder sted med musik, sang og verdens længste pandekagekø. Influencer Rikke Ganer Tolsøe deler ud af sin families helt særlige tips til fede ture i området, og borgmester, Steen Christiansen, gør os klogere på normeringer og prioriteringer, når det kommer til børn i alle aldre. Men hvordan er byen designet til de yngre beboere? Og hvor kan unge og gamle få én på opleveren? Lyt med og få svaret i Lunden.

  Produceret af Sidsel Kaae Nørgaard og Rikke Romme for Albertslund Kommune.

  Udover her på hjemmesiden kan du finde og lytte til Lunden på de almindelige podcast-tjenester som f.eks. Spotify og iTunes. 

  Episode 4 - Til dig, som søger fællesskabet
  Vidste du, at Albertslund er kendt for sine mange fællesskabsorienterede boformer? Og at det sociale liv er omdrejningspunktet, når byen bygger boliger? I det 4. afsnit af Lunden har vi fællesskabet for øje, når vi skal opleve nye og alternative boformer i Albertslund. Vi skal med spejderleder Ditte Klöcker rundt i bofællesskabet Lange Eng, hvor der både er plads til fællesspisning og privatliv. Vi besøger også Sidsel Kvist fra kommunen, som lukker os ind i maskinrummet og de tanker, der tænkes, når byen udvider sig. Vi taler også med Katinka Hauxner fra A. Enggaard, der er med til at forvandle det gamle Vridsløselille Fængsel til nye hjem og et helt nyt område. Men hvordan planlægger man fællesskabsånden? Og hvorfor er den noget særligt i Albertslund? 

  Produceret af Sidsel Kaae Nørgaard og Rikke Romme for Albertslund Kommune.

  Episode 5 - til den kulturelle sjæl
  Kender du til Albertslunds symfoniorkester, billedskole og besøgsbondegård? Og vidste du, at byen stræber efter at lave kultur for alle? I dette afsnit af Lunden runder vi de områder, som er med til at fodre den kulturelle sjæl. Sammen med komiker Dan Andersen besøger vi Ungdomsskolen og Musikskolen, der har formet hans kreative karriere. Vi tager på Badesøen Festival og oplever de klassiske sektioner af en avis blive fremført på en scene til Avisen Live, og kultur- og fritidschef, René Birkemark Olesen, fortæller om det helt særlige ved Albertslunds kultur. Men hvordan kan man gå på opdagelse i det rige kulturliv? Og hvad kan vi forvente af fremtidens kultur i byen?  Lyt med og få svaret i Lunden.

  Produceret af Sidsel Kaae Nørgaard og Rikke Romme for Albertslund Kommune.