Gå til hovedindhold

Rådgivning til pårørende

Er du pårørende til en nærtstående person, der er plejekrævende og/eller har en sygdom, som belaster hverdagen? Hos pårørenderådgiveren kan du få rådgivning og støtte til at mestre hverdagens udfordringer.

Indhold

    Er du pårørende til en nærtstående person, der er plejekrævende og/eller har en sygdom, som belaster hverdagen? Så er der hjælp at hente hos vores pårørenderådgiver Lene Bundgaard Ciccolini, hvor du kan få rådgivning og støtte til at mestre hverdagens udfordringer.

    Måske har du behov for en enkelt samtale. Du kan også have behov for et længere samtaleforløb eller få glæde af at komme på et af vores kurser for pårørende. Hos pårørenderådgiveren kan du få hjælp til at finde ud af, hvad der er det helt rigtige for dig. Pårørenderådgiveren kan også informere om kommunens øvrige tilbud til pårørende. Læs mere om tilbuddene nedenfor.

    • Alle pårørende over 18 år som er bosiddende i Albertslund Kommune
    • Som er tæt på en person, der er plejekrævende og/eller særligt belastet pga. sygdom

    Som pårørende har du mulighed for at få en eller flere samtaler hos pårørenderådgiveren. Her vil vi typisk fokusere på rådgivning omkring din specifikke situation samt på konkrete tiltag, der vil kunne gøre din hverdag lettere.

    Derudover kan samtalen handle om, hvordan du kan styrke dine personlige strategier og udvide dine handlemuligheder, så du i højere grad bliver i stand til at håndtere stress og bekymringer samt styrke din egenomsorg.

    Ring eller skriv til pårørenderådgiveren for at lave en aftale.

    Efteråret 2023; Gratis temamøder i Pårørendegruppen – fra 5/9 til og med 5/12

    Den anden tirsdag i hver måned afholder Pårørenderådgiver Lene Ciccolini pårørendegruppe fra kl. 14-16 i Frivillig centret, Bygangen 25, 1. sal (Svalegangen)

    Alle er velkomne!

    Tilmelding til lzu@albertslund.dk eller ring/læg en besked på telefonen til pårørenderådgiver Lene Ciccolini - Tlf.: 2946 3704

    5/9: Demenskoordinator Bente Lauridsen

     ”Når hjernen driller”

    3/10: Diætist Maria Mejer Nielsen

    Hvad skal vi være opmærksomme på i forhold til kosten, når vi bliver ældre?

    7/11: Jurist Amy Kabir

    ”Fremtidsfuldmagt, samtykkeerklæring & overordnede rettigheder”

    5/12: Pårørenderådgiver Lene Ciccolini

    ”Hvorfor kan det være så svært at være pårørende”?

     

     

    I samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning tilbyder Albertslund Kommune pårørende at deltage i kurset "Lær at tackle hverdagen som pårørende".

    Læs mere om kurset "Lær at tackle hverdagen som pårørende"

    Vi tilbyder samtaleforløb, hvor pårørende til borgere med demens kan mødes i grupper med andre i samme situation. Her kan man dele sine oplevelser og erfaringer med andre og få støtte og rådgivning.

    Læs mere om forløbet for pårørende til nærtstående med demens

    Albertslund Kommunes borgerrådgiver hedder Michelle Grambo Redden. 

    Borgerrådgiveren kan gennemgå dit sagsforløb og undersøge, om de juridiske regler og principper for sagsbehandlingen er overholdt. Borgerrådgiveren kan ikke tage stilling til, om du har ret til en bestemt ydelse, men kan undersøge, om du har fået en korrekt sagsbehandling. Borgerrådgiveren kan også vejlede om dine muligheder og hjælpe med at få genskabt en konstruktiv dialog mellem dig og kommunen.

    Læs mere om borgerrådgiveren

    I løbet af efteråret 2023 er der en række gratis temamøder i pårørendegruppen. Temamøderne er fra den 5. september til og med den 5. december.

    Den første tirsdag i hver måned afholder Pårørenderådgiver Lene Ciccolini pårørendegruppe fra kl. 14-16 i Frivilligcentret, Bygangen 25, 1. sal (Svalegangen).

    Alle er velkomne!

    Mail til lzu@albertslund.dk eller ring til pårørenderådgiver Lene Ciccolini på tlf. 2946 3704 - læg eventuelt en besked.  

    Temamøderne:
    • 5/9: Demenskoordinator Bente Lauridsen: Når hjernen driller

    Et oplæg om demens og det, som udfordrer, når hjernen driller. Der vil blive informeret om kommunens tiltag og muligheder. Oplægget henvender sig både til familier, som er berørte af demens og til dem, som bare er nysgerrige. Mere viden bevirker, at man kan give mennesker med demens den lille håndsrækning, som kan være så vigtig, når mennesker mødes og behovet opstår.

    • 3/10: Diætist Maria Mejer Nielsen: Hvad skal vi være opmærksomme på i forhold til kosten, når vi bliver ældre?

    Underernæring eller pludseligt vægttab kan være farligt og et tegn på at noget ikke er som det skal være. Vi skal tale om hvorfor man taber sig og hvordan man bliver opmærksom på evt. dårlige kostvaner. Endeligt skal vi tale om, hvad der kan gøres, hvis der pludselig er problemer med at tygge og/ eller synke

    • 7/11: Jurist Amy Kabir: Fremtidsfuldmagt, samtykkeerklæring & overordnede rettigheder

    Jurist Amy Kabir kommer og fortæller om blandt andet fremtidsfuldmagt, samtykkeerklæring, samt overordnede rettigheder omkring hjælp og støtte fra kommunen, herunder hjemmehjælp og støtte til for eksempel hjælpemidler.

    • 5/12: Pårørenderådgiver Lene Ciccolini: Hvorfor kan det være så svært at være pårørende?

    Vi taler om det at være pårørende til en nærtstående med sygdom/krise inde på livet.

    Hvordan kan man bevare sit fysiske, psykiske og sociale velvære som pårørende?

    Hvordan navigerer du som pårørende i en hverdag, der ofte er fuld af udfordringer?

    Hvilke tilbud findes der i Albertslund Kommune til pårørende?

     

    Pårørenderådgiver, Lene Ciccolini.
    Pårørenderådgiver

    Lene Bundgaard Ciccolini

    Ældre, Sundhed & Social

    Telefontid:
    Mandag til torsdag: kl. 08.00 - 15.00

    Kontakt

    Pårørenderådgiver

    Lene Bundgaard Ciccolini

    Ældre, Sundhed & Social

    Telefontid:
    Mandag til torsdag: kl. 08.00 - 15.00

    Telefon: 29 46 37 04

    Email: paaroerende@albertslund.dk