Gå til hovedindhold

Rådgivning til pårørende

Er du pårørende til en nærtstående person, der er plejekrævende og/eller har en sygdom, som belaster hverdagen? Hos pårørenderådgiveren kan du få rådgivning og støtte til at mestre hverdagens udfordringer.

Indhold

  Er du pårørende til en nærtstående person, der er plejekrævende og/eller har en sygdom, som belaster hverdagen? Så er der hjælp at hente hos vores pårørenderådgiver Lene Bundgaard Ciccolini, hvor du kan få rådgivning og støtte til at mestre hverdagens udfordringer.

  Måske har du behov for en enkelt samtale. Du kan også have behov for et længere samtaleforløb eller få glæde af at komme på et af vores kurser for pårørende. Hos pårørenderådgiveren kan du få hjælp til at finde ud af, hvad der er det helt rigtige for dig. Pårørenderådgiveren kan også informere om kommunens øvrige tilbud til pårørende. Læs mere om tilbuddene nedenfor.

  • Alle pårørende over 18 år som er bosiddende i Albertslund Kommune
  • Som er tæt på en person, der er plejekrævende og/eller særligt belastet pga. sygdom

  Som pårørende har du mulighed for at få en eller flere samtaler hos pårørenderådgiveren. Her vil vi typisk fokusere på rådgivning omkring din specifikke situation samt på konkrete tiltag, der vil kunne gøre din hverdag lettere.

  Derudover kan samtalen handle om, hvordan du kan styrke dine personlige strategier og udvide dine handlemuligheder, så du i højere grad bliver i stand til at håndtere stress og bekymringer samt styrke din egenomsorg.

  Ring eller skriv til pårørenderådgiveren for at lave en aftale.

  Den første tirsdag i måneden mødes pårørende over en kop kaffe/te, hvor de taler sammen og støtter hinanden i pårørenderollen. Det er i tidsrummet kl. 10.00 - 12.00 i Frivilligcentret, der ligger på Bygangen 25, 1. sal, Albertslund. Ønsker du at deltage, kan en du sende en sms eller mail til pårørenderådgiveren.

  I samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning tilbyder Albertslund Kommune pårørende at deltage i kurset "Lær at tackle hverdagen som pårørende".

  Læs mere om kurset "Lær at tackle hverdagen som pårørende"

  Vi tilbyder samtaleforløb, hvor pårørende til borgere med demens kan mødes i grupper med andre i samme situation. Her kan man dele sine oplevelser og erfaringer med andre og få støtte og rådgivning.

  Læs mere om forløbet for pårørende til nærtstående med demens

  Albertslund Kommunes borgerrådgiver hedder Michelle Grambo Redden. 

  Borgerrådgiveren kan gennemgå dit sagsforløb og undersøge, om de juridiske regler og principper for sagsbehandlingen er overholdt. Borgerrådgiveren kan ikke tage stilling til, om du har ret til en bestemt ydelse, men kan undersøge, om du har fået en korrekt sagsbehandling. Borgerrådgiveren kan også vejlede om dine muligheder og hjælpe med at få genskabt en konstruktiv dialog mellem dig og kommunen.

  Læs mere om borgerrådgiveren

  Pårørenderådgiver, Lene Ciccolini.

  Ældre, Sundhed & Social

  Lene Bundgaard Ciccolini

  Pårørenderådgiver

  Telefontid:
  Mandag til torsdag: kl. 08.00 - 15.00

  Kontakt

  Ældre, Sundhed & Social

  Lene Bundgaard Ciccolini

  Pårørenderådgiver

  Telefontid:
  Mandag til torsdag: kl. 08.00 - 15.00

  Telefon: 29 46 37 04

  Email: paaroerende@albertslund.dk