Gå til hovedindhold

Høring om vandløbsrestaurering af St. Vejleå frem til 10. september

Projekt med vandløbsrestaurering og forbedring af de fysiske forhold i og omkring St. Vejleå er i høring til og med den 10. september 2024. Læs mere om projektet på siden her

Indhold

    Albertslund Kommune har udarbejdet et myndighedsprojekt for en del af St. Vejle fra Roskildevej til ca. 400 m syd for jernbanen. Projektet omfatter, at der skabes et nyt og slynget åløb uden om regnvandsbassinet, at åen fra bassinet til banen får fem slyng, og at der syd for banen graves af brinkerne, så de bliver mindre stejle og åen mere synlig i landskabet. Det nye åløb og strækningen mellem bassinet og banen anlægges med gydebanker og stryg, mens der syd for jernbanen også graves ud til et paddehul mellem åen og Vejleåstien. 

    Se en illustration af restaureringen for St. Vejleå syd her og for St. Vejleå nord her 

     

    Projektet skal forbedre de fysiske forhold  i og omkring denne del af St. Vejleå, som i Vandområdeplan 2021-2027 er udpeget som vandløbsstrækning med genslyngning som indsats. Projektet opfylder dermed også mål fra tidligere visionsplaner og vandhandleplaner og er et vigtigt skridt for at kunne opfylde målet om god økologisk tilstand. Læs mere om projektet i rapporten her.

    Restaurering af St. Vejleå – myndighedsprojekt for vandområde 05086K fremlægges til gennemsyn i otte uger. Eventuelle ændringsforslag og indsigelser kan indgives til vandløbsmyndigheden indenfor de otte uger*, dvs. senest den 10. september 2024, til vejogpark@albertslund.dk med St. Vejleå-projekt i emnefeltet. 

     

    Bredejere og andre interesserede underrettes skriftligt om fremlæggelsen, og myndighedsprojektet sendes til udtalelse hos de klageberettigede organisationer og berørter myndigheder1. 

     

    *Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2016 om vandløbsregulering og -restaurering m.v. § 24.