Gå til hovedindhold

Statsminister overraskede velfærdstalent på Albertshøj

Torsdag den 16. maj blev en lidt anderledes dag på ældrecentret Albertshøj. Her overraskede statsminister Mette Frederiksen nemlig Johanne Isbrandt Bechstrøm, som er social og sundhedsassistent og faglig koordinator. Johanne Isbrandt Bechstrøm er et af 100 velfærdstalenter, som den 30. maj hyldes på Christiansborg af PenSam og FOA

Indhold

    "Du er en af hverdagens helte." Sådan sagde statsminister Mette Frederiksen bl.a. til Johanne Isbrandt Bechstrøm i forbindelse med besøget torsdag den 16. maj. Her var Johanne Isbrandt Bechstrøm i gang med sit arbejde hos beboeren Connie, da statsminister Mette Frederiksen kom ind med en buket blomster til velfærdstalentets store overraskelse.

    Efterfølgende blev Johanne Isbrandt Bechstrøm igen overrasket på ældrecenterets store terrasse, hvor kolleger, beboere og familien tog imod hende med flag, kage og bobler. Det var uden tvivl overvældende for Johanne Isbrandt Bechstrøm, der dog tog det med stoisk ro. En ro, som ifølge hendes afdelingsleder Jaqueline Bay, der holdt tale på terrassen, er et af mange gode kendetegn for Johanne Isbrandt Bechstrøm, som er med til at gøre hende til et særligt velfærdstalent.

    Også statsminister Mette Frederiksen holdt tale på terrassen, hvor hun takkede Johanne Isbrandt Bechstrøm og bl.a. sagde:

    ”Jeg tror ikke på, at man kan være et velfærdstalent uden at have ordentlige menneskelige egenskaber. Jeg tror ikke på, at man kan være et velfærdstalent uden høj faglighed. Du kan dit kram. Stor tak for det.”  

    Hun takkede også de øvrige medarbejdere på ældrecentret for deres indsats, og nævnte i talen også regeringens fokus på velfærdsjobbene, bl.a. med lønløftet.

    Omsorg og velfærd skal fejres
    Med Velfærdens Talent 100 hylder PenSam og FOA talenter under 36 år, der arbejder på velfærdsområder og som hver dag gør en forskel for andre mennesker. At Johanne Isbrandt Bechstrøm er et af de 100 talenter var anledningen for besøget, og derfor var også Torsten Fels, der er CEO i PenSam, og Helena Mikkelsen, der er fagpolitisk ordfører i FOA, med på det overraskende besøg. Torsten Fels tog ordet efter statsminister Mette Frederiksen og sagde bl.a.:

    ”I PenSam og FOA synes vi, at omsorg og velfærd skal hyldes. Derfor er det 7. gang i år, at vi kårer 100 velfærdstalenter og hylder dem på Christiansborg den 30. maj. Stort tillykke med, at du er et af de 100 talenter, Johanne.”

    I talen takkede han også statsministeren for at være med på markeringen af velfærdstalenterne og det overraskende besøg. Derefter blev der skålet for Johanne, og stribevis ønskede tillykke inden de flotte jordbærkager blev nydt i solen på terrassen.

    I Albertslund Kommune er - udover Johanne Isbrandt Bechstrøm - Samira Yusufi, som er social- og sundhedshjælper i ældrecenter Humlehusene, valgt som et af de 100 velfærdstalenter. De to bliver sammen med de 98 andre udvalgte talenter hyldet på Christiansborg den 30. maj.

    Stort tillykke til begge to.

    Læs mere om kåringen Velfærdstalent 100