Gå til hovedindhold

Vil du inspirere til et mere demensvenligt Albertslund?

Bliv lokal demensven-instruktør og vær med til at gøre hverdagen nemmere og tryggere for mennesker med demens i Albertslund. Kom til kursusdag mandag den 13. novem,ber og bliv uddannet demensven-instruktør

Indhold

  Læs folder 

  Albertslund Kommune søger lige nu frivillige ildsjæle til at fremme forståelsen for livet med demens i deres lokalområde. Målet er at gøre hverdagen nemmere og tryggere for mennesker med demens i Albertslund.

  Styrket indsats for at udbrede viden om demens
  Når man får en demenssygdom, mister man ikke alene hukommelsen. Helt almindelige daglige aktiviteter og gøremål som at købe ind, finde vej eller deltage i sociale fællesskaber kan pludselig blive vanskelige. Fordomme, myter og tabuer gør det ikke lettere, og mange ender med at føle sig ensomme og isolerede. 

  Albertslund Kommune vil derfor i samarbejde med Alzheimerforeningen styrke den lokale indsats for at fremme forståelsen for livet med demens, således flere borgere med en demenssygdom bliver mødt af et venligt smil og en hjælpende hånd, når der er brug for det. Derfor skal der nu uddannes en gruppe frivillige til at udbrede demensvenligheden i kommunen – de bliver lokale ”demensven-instruktører”.

  Uddannelse af nye frivillige den 13. november
  På et heldagskursus vil de nye frivillige blive klædt på til at formidle basisviden om demens på en letforståelig måde og motivere butikker, foreninger, kulturinstitutioner og andre i lokalsamfundet til at blive demensvenlige.

  Kurset finder sted mandag den 13. november 2023 kl. 9-15 på Albertslund Rådhus. Det er gratis at deltage og der vil være forplejning undervejs. Man behøver ikke være fagperson eller have særlig viden om demens for at kunne deltage.

  ”I sidste ende handler det om, hvordan vi kan være fælles om at sprede glæde og trivsel." 

  Sådan formulerer Elena Custura, der er demensven-instruktør og demensvejleder i Albertslund Kommune.

  Viden er nøglen til et bedre liv med demens
  Indsatsen for at styrke den lokale demensvenlighed er et samarbejde mellem Albertslund Kommune og Alzheimerforeningen, som en del af Demensven-initiativet. Ifølge Alzheimerforeningens medlemsundersøgelse er manglende viden om demens en af de største forhindringer på vejen mod et demensvenligt samfund. Det er netop
  dét, som Demensven-initiativet vil gøre op med – og hér spiller de lokale demensven-instruktører en vigtig rolle.

  Elena Custura har i mange år gjort borgere, butikker, biblioteker og andre klogere på demens som Demensven-instruktør. Elena oplever at blive mødt af stor nysgerrighed, når hun er ude som frivillig.

  ”Som demensven-instruktør møder jeg nysgerrige og empatiske mennesker, som gerne vil blive klogere på, hvordan de kan gøre en forskel for mennesker med demens. I sidste ende handler det om, hvordan vi kan være fælles om at sprede glæde og trivsel.”

  Nysgerrig på at vide mere?
  Lyder det som noget for dig eller vil du bare vide mere? Så kontakt endelig demensvejleder Elena Custura på tlf. 30303306 eller pr. mail til elena.custura@albertslund.dk.

  Tilmeldingsfristen for kurset er onsdag den 1. november.

  Find mere viden om demens på www.alzheimer.dk.
  Læs mere om demensven-initiativet på www.demensven.dk.