Gå til hovedindhold

Ny taskforce med virksomhedsledere skal skabe jobs i Albertslund

Med budgetaftalen for 2023 besluttede Kommunalbestyrelsen at styrke den virksomhedsrettede indsats i Albertslund. Det har nu ført til et samarbejde med Code of Care, som er en nonprofit organisation, der hjælper virksomheder med at tage socialt ansvar. I slutningen af marts havde Code of Care inviteret til første møde i en taskforce med virksomhedsledere, som nu vil gøre en forskel i Albertslund. På mødet blev de bl.a. enige om at skabe 55 småjobs i løbet af det næste år

Indhold

    Se video fra taskforcens første  møde

     

    Ét af Albertslund Kommunes mål er at få flere ledige i arbejde. Derfor besluttede Kommunalbestyrelsen med budgetaftalen for 2023, at den virksomhedsrettede indsats skal styrkes. I første omgang handler det om at skabe en ny tilgang til dialogen omkring socialt ansvar med virksomhederne lokalt i Albertslund. Målet med det er at sikre endnu mere plads på arbejdsmarkedet til nogle af de borgere, der kæmper med andet end ledighed.

    Det nye fokus på den virksomhedsrettede indsats omfatter nu et samarbejde med Code of Care, som med succes har etableret taskforces i en række andre kommuner, som bl.a. har bidraget til at øge antallet af småjobs. Småjobs som kan varetages af borgere, der ikke er i stand til at påtage sig et fuldtidsjob på normale vilkår.

    Borgmester Steen Christiansen synes allerede nu, at samarbejdet med Code of Care virker lovende. Han siger:

    ”Jeg ved, at de har været rigtig glade for samarbejdet med Code of Care i andre kommuner. Derfor ser jeg frem til, at Code of Care lykkes med at få deres erfaringer bredt ud i Albertslund og dermed bidrager til at skabe nye forbindelser mellem de lokale virksomheder og borgere, som kan have svært ved at få foden ind på arbejdsmarkedet. Det tror og håber jeg kan få flere i arbejde, fordi det betyder noget for trivslen, økonomien og livskvaliteten. Her ovenpå taskforcens første workshop synes jeg allerede det virker lovende.”

    Meningen med Code of Care taskforcen er at skabe småjobs under 20 timer til de borgere i Albertslund, som har andre udfordringer i livet end blot ledighed, og iværksætte tiltag, der fremmer øget inklusion på arbejdsmarkedet.

    Evner forpligter
    For Michael S. Larsen, som er administrerende direktør i entreprenørvirksomheden CG Jensen, der blandt andet har adresse i Fabriksparken i Albertslund, er det helt oplagt at være med i taskforcen.

    ”Har man evnen, så har man også pligten til at gøre en forskel. Det hørte jeg en klog mand sige engang. Derfor er jeg også med i taskforcen her, for jeg synes vi har evnerne i CG Jensen, og vi ønsker derfor også at tage et socialt ansvar og med det gøre en forskel.”

    Sammen med de andre i taskforcen, hvor virksomhedsledere samarbejder med Albertslund Kommune, blev han onsdag den 29. marts enig om en vision for taskforcens arbejde. Visionen lyder ”I Albertslund skaber vi relationerne, der sikrer at alles potentiale kommer i spil i arbejdsfællesskabet”. Den er nu taskforcens pejlemærke i det fremtidige arbejde. Medlemmerne blev også enige om som fælles måle at skabe 55 småjobs i løbet af det næste år.

    Samarbejder på tværs er nøglen
    For Tommy Wølk, som er udviklingschef i Code of Care, er samarbejde på tværs nøglen til succes. Og det er netop det, de har fokus på i Code of Care. 

    ”Verdensmål nummer 17 har vi taget på os. Det verdensmål handler om partnerskaber, der fører til handling. Og det er det, vi er gode til i Code of Care. Og det er jo netop det, der er begyndt her i aften. Her har en lang rækker virksomheder og kommunen samarbejdet på tværs på en ny måde, og det kommer der noget nyt ud af. Vi skal have brudt siloerne ned, så vi sammen kan finde nye veje til handling. Og det er altså nu godt i gang i Albertslund.”

    Udover en vision og et mål om 55 småjobs munder arbejdet fra den 29. marts ud i et idé- og aktivitetskatalog, som medlemmerne af taskforcen skal mødes om og rykke på, så der skabes jobåbninger og i sidste ende nye jobs i Albertslund. Til gavn for samfundet, virksomhederne og de mennesker, som kommer i job.

    Socialt ansvar er et fælles ansvar, som Code of Cares slogan lyder. Og det fælles ansvar er altså i fuld gang med at blive til forskelle i Albertslund, hvor de over 30 virksomheder i taskforcen tager socialt ansvar og sammen finder nye veje til jobs.   

    ____________

    Lidt om Code of Care
    Code of Care er en nonprofit organisation, der består af ledere i virksomheder, der tager et socialt ansvar.

    De har faciliteret/faciliterer taskforces i over 20 kommuner.

    Læs mere om Code of Care på hjemmesiden www.codeofcare.dk