Gå til hovedindhold

Første sten lagt til Coop Byen

Tirsdag den 28. november var der grundstensnedlæggelse til første etape af Coop Byen, som kommer til at hedde Virkelund. ”Det her er en milepæl. I dag skriver vi nemlig et nyt stykke Coop-historie. Et stykke PensionDanmark historie. Og et nyt stykke Albertslundhistorie,” sagde borgmester Steen Christiansen i forbindelse med den officielle markering af, at arbejdet med den nye bydel nu er i gang

Indhold

    Det forberedende arbejde til Coop Byen har været i gang siden februar, og tirsdag den 28. november var der grundstensnedlæggelse, så byggeriet af det første bykvarter, Virkelund, for alvor kan gå i gang.  

    Blandt talerne til grundstensnedlæggelsen var Marius Møller, der er direktør for PensionDanmark Ejendomme, Flemming Møller Hansen, ejendomsdirektør i Coop, og borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen. Steen Christiansen sagde bl.a.:

    ”Det her er en milepæl. I dag skriver vi nemlig et nyt stykke Coop-historie. Et nyt stykke Pension Danmark historie. Og et nyt stykke Albertslundhistorie. Og det er jo et match, der passer bedre end så mange andre gode match. Med omdrejningspunkt i bæredygtighed og fællesskab har Albertslund, PensionDanmark og Coop så meget til fælles, og det skal den nye bydel blive et nyt konkret eksempel på. Til gavn for en masse nye tilflyttere og til gavn for Albertslund.”

    Det er det første kvarter i det store projekt, som Coop Byen er, der nu sættes i gang med byggeriet af ca. 350 boliger til både unge, familier og seniorer. Boligerne forventes at stå klar til indflytning i slutningen af 2025.

    Byggeriet af det første nye kvarter i Coop Byen, også kaldet Virkelund, består af i alt tre boligbebyggelser med lejligheder, rækkehuse og et boligfællesskab for alle over 50 år. Det er også planen, at der skal bygges et fælleshus, et parkeringshus og en daginstitution, ligesom der bliver anlagt en bypark i kvarteret.

    Området, der ligger lige ved siden af Coops hovedkontor, har en størrelse på 45.000 m2, som svarer til ca. 6 fodboldbaner.

    Også en hilsen til naboerne
    I sin tale ved grundstensnedlæggelsen nævnte borgmester Steen Christiansen også meget passende byggeriets naboer. Han sagde således:

    ”Jeg vil også lige huske at sige tak til naboerne for at holde ud i processen indtil nu – og på forhånd også tak for at holde ud i byggeprocessen. For jeg er sikker på, at arbejdet kommer til at kunne mærkes – men jeg er også sikker på, at det her bliver rigtig godt.”

    Også formand for Udvalg for Byudvikling, Dogan Polat, og formand for Udvalg for Erhverv, Beskæftigelse og Uddannelsesinstitutioner, Lars Gravgaard Hansen, deltog ved grundstensnedlæggelsen. 

    En guld plan
    Som det første område i Albertslund har Coop Byen modtaget en DGNB-plancertificering i guld. Certificeringen betyder, at byområdet lever op til en række høje standarder inden for social-, økonomisk- og miljømæssig bæredygtighed.

    Du kan læse mere om Virkelund m.m. på www.coopbyen.dk