Gå til hovedindhold

Forslag til lokalplan 5.11 – Boliger og erhverv på Malervangen 1

Kommunalbestyrelsen har den 14. maj 2024 besluttet at sende Forslag til lokalplan 5.11 – Boliger og erhverv på Malervangen 1 i offentlig høring. Den offentlige høring er din mulighed for at komme med bemærkninger eller ændringsforslag til planen.

Indhold

    Sagsfremstillingen og referatet fra Kommunalbestyrelsens møde kan læses her: 

     Referat af kommunalbestyrelsesmøde

    Hensigten med lokalplanen er at give mulighed for, at lokalplanområdet kan anvendes til blandede byfunktioner i form af bolig og erhvervsformål.

    Lokalplanen opdeles i tre delområder, hvor delområde 1 udlægges til blandende byfunktioner i form af bolig- og erhvervsformål. Stueetagen ud mod Gamle Landevej kan anvendes til erhverv og/eller boligformål, mens den resterende del af bebyggelsen kun må anvendes til boligformål. Delområde 2 må kun anvendes til privat fællesvej, og delområde 3 må kun anvendes til offentlig vej og fællesanlæg for grundejerforeningen i Hersted.

    Bebyggelsen skal etableres som en karrébebyggelse, hvor siden mod vest er sænket i forhold til de andre sider, der ligger ud mod vejene. Bebyggelsen kan være op til 6 etager høj. 6. etage skal etableres som tilbagetrukne. Indkørsel til området sker fra den østlige (offentlig) og nordlige (privat) del af Malervangen.

    Som beskrevet i Principper for udviklingen af Hersted, skal bebyggelsen fremstå med en tydelig arkitektonisk opdeling imellem base, midte og top. Facaderne skal fremstå i rød- eller gråfarvede nuancer og udføres i enten teglsten, skærmtegl eller keramiske plader samt med detaljering ved indgangspartierne.

     

    Principper for udvikling af Hersted 

    Forslag til lokalplan 5.11  

     

    Forslaget er sendt i høring efter reglerne i "Lov om planlægning" https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2024/223.

     

    Høringsperioden

    Forslag til lokalplan 5.11 – Boliger og erhverv på Malervangen 1 er i høring fra den 16. maj 2024 til og med d. 14. juli 2024. Dine eventuelle bemærkninger og ændringsforslag skal altså være modtaget senest den 14. juli 2024, og sendes til:

    plan@albertslund.dk

    eller

    Plan, Byg & Miljø
    Albertslund Kommune
    Nordmarks Allé 1
    2620 Albertslund

     

    Åbent hus arrangement om lokalplanforslaget
    Der er i høringsperioden afholdt åbent hus i Hersted for alle interesserede, hvor det var muligt at stille spørgsmål til Forslag til lokalplan 5.11. Arrangementet fandt sted:

    Mandag den 3. juni 2024 kl. 16.30-17.30 på Malervangen 1.

    Til arrangementet kunne man møde medarbejdere fra forvaltningen og repræsentanter fra bygherrerne. 

    Når høringen er udløbet, vil kommunalbestyrelsen tage stilling til eventuelle bemærkninger og ændringsforslag. Forvaltningen forventer, at det finder sted i efteråret 2024.

     

    Retsvirkning

    I perioden fra forslaget til en lokalplan og kommuneplantillæg offentliggøres, til forslaget vedtages af kommunalbestyrelsen, gælder begge versioner af lokalplanen, både den gamle og den nye. Man må altså hverken foretage sig noget, der er i strid med den gamle lokalplan eller i strid med forslaget til den nye lokalplan. Dette gælder op til 1 år fra lokalplansforslaget offentliggøres.

    Miljøvurdering

    Lokalplanforslaget er blevet miljøvurderet, da det kan medføre ændrede forhold, der ikke kan udelukkes at medføre miljøpåvirkninger. Der er vurderet på trafik, støj, luftemissioner, bevaringsværdig beplantning, biologisk mangfoldighed, flora og fauna, indbliksgener og visuel påvirkning, jord, grundvand, regnvand, vind, drikkevandsinteresser, materiale goder og kulturarv. Miljørapporten belyser, hvilke miljøforhold lokalplanforslaget har på omgivelserne samt hvilke afværgetiltag og justeringer, der skal tages i anvendelse for at undgå væsentlige miljøpåvirkninger.

     

    Miljørapporten kan læses og udskrives fra kommunens hjemmeside her: 

     

    Miljøvurderinger

     

     

    Høring over miljørapporten og forslag til planen

    Høringsfasen involverer både offentligheden og berørte myndigheder. De involverede parter skal have lejlighed til at udtale sig om planforslaget på grundlag af miljørapporten. Miljørapporten er på dette tidspunkt ikke et udkast men et færdigt dokument i modsætning til planforslaget, som den ledsager. Det er altså planforslaget, der sendes i høring.

    Miljøvurderingslovens § 32, stk. 1, nr. 3, jf. § 12, fastsætter, at forslag til planer, som skal miljøvurderes, sendes i offentlig høring sammen med miljørapporten. Miljørapporten skal ledsage forslaget til plan, når den sendes i offentlig høring. Høringsperioden er en passende frist, medmindre der er fastsat en anden høringsperiode i de bestemmelser, der er grundlaget for planforslaget, jf. § 32, stk. 3. Planforslag og miljørapport skal således altid følges og være tilgængelige i hele høringsperioden

    Det er planforslaget, der er i høring og ikke miljørapporten, som blot ledsager planforslaget.

    Offentlighedens og de berørte myndigheders bemærkninger skal indgå i planmyndighedens videre overvejelser i forbindelse med planforslaget, uanset at de miljøhensyn, der ønskes varetaget, ikke skal varetages i henhold til den lovgivning, der er grundlaget for planen.

    Miljørapporten er at betragte som færdig, når den sendes i høring sammen med planforslaget. Hvis der i forbindelse med høringen viser sig behov for at foretage ændringer i miljørapporten, kan det betyde, at såvel miljørapport som planforslag skal sendes i fornyet høring. Derimod kan der være friere rammer til at foretage planændringer, så længe disse ikke fører til ændringer af miljøpåvirkningerne i en sådan grad, at der skal foretages ændringer i miljørapporten.