Gå til hovedindhold

Håndtering af regnvand på egen grund

Det er både en fordel for miljøet og for kommunens kloaksystem, hvis du selv håndterer regnvandet på din grund

Indhold

  Der findes forskellige metoder til tilbageholdelse af regnvand. Fælles for metoderne er at det forsinker eller tilbageholder regnen på grunden, så ikke alt vand havner i kloakken med risiko for overløb og oversvømmelse til følge.

  Hvilken metode der er bedst for dig, afhænger af mængden af regnvand du skal håndtere, samt jordbundsforholdene på din grund. 

  Nedsivning

  Nedsivning betyder at man lader vandet sive ned i jorden i stedet for at lede til regnvandsledningen. En nedgravet faskine kan hjælpe din jord med at holde på vand. Et regnvandsbed er en anden løsningen.

  Det er også værd at overveje hvilken belægning man har, f.eks. på terrassen eller i indkørslen, da nogle belægninger tillader mere nedsivning end andre. 

  Læs mere om nedsivning

  Opsamling og fordampning

  Regnvand kan bruges både til vanding og til vask af cyklen eller lignende. Derfor kan man med fordel opsamle sit regnvand i tønder eller tanke.

  Etablering af et grønt tag kan ligeledes bidrage til at aflaste kloaksystemet. Et grønt tag tilbageholder en del af vandet og lader det langsomt fordampe - og så bidrager det til isolere taget.

  Læs mere om opsamling og fordampning