Gå til hovedindhold

Byens affaldsordninger

Hvordan er det lige med affald, der hvor du bor?

Indhold

    Få styr på din affaldsordning

    Er du ny borger i Albertslund? Eller er du bare i tvivl om hvordan du håndterer dit affald? Klik på linket til højre og se på kortet hvilken affaldsordning dit boligområde har.

    Find affaldsordningen herunder og læs mere om hvordan du gør med dit affald.

    De fire hovedaffaldsordninger i Albertslund

    Ordning 1.

    Har dit boligområde valgt en todelt beholder til mad- og restaffald ved husstanden? Og at glas, metal, plast (og drikkevarerkartonner), papir og pap skal afleveres i et fælles miljøspot?

    Læs mere om dit mad/rest affald under Todelte beholdere.

    Læs mere om pap, papir, plast, metal og glas under Miljøspot med fælles minicontainere eller under Miljøspot med nedgravede beholdere, alt efter hvilken type beholdere der findes i de fælles miljøspot i dit boligområde.

    Ordning 2.

    Mad- og restaffald, papir og plastemballage, metal- og glasemballage og pap

    I dit boligområde har hver husstand tre todelte beholdere til hhv. mad/rest, papir/plast+Mad- og drikkekartoner og metal/glas samt en beholder til pap

     

    Du lejer de 4 beholdere. 

    Mad/Rest

    Beholderen til mad- og restaffald tømmes hver 14. dag hele året. 

    Papir/Plast + Mad- og drikkekartoner

    Beholderen til papir og plastemballage tømmes hver 2. uge.

    Bemærk at du også skal smide Mad- og drikkekartoner ud i samme kammer som dit plastaffald.

    Metal/Glas

    Beholderen til Metal/Glas tømmes hver 8. uge. 

    Pap

    Beholderen til pap tømmes hver 4. uge. Har du mere pap end der kan være i beholderen, kan du stille det ud slået sammen og bundtet ved siden af beholderen aftenen før afhentning. Så tager skraldemanden det med. Pap må ikke være vådt. Lidt fugtigt er OK, men ikke vådt

     

    SMS

    Du kan få en SMS dagen før beholderne til Papir/Plast og Metal/Glas bliver tømt.

    Læs mere under SMS Ordning.

    Haveaffald og storskrald

    Dit boligområde har ordninger at vælge imellem. 

    Læs mere om hvordan du bestiller en afhentning under Haveaffald og storskrald

    Farligt affald

    I dit boligområde har alle husstande enten fået udleveret en rød miljøboks til farligt affald - eller det farlige affald kan afleveres i boligområdets containergård.

    Når boksen er fuld kan du bestille afhentning via vores selvbetjeningsportal.

    Læs mere om hvordan du bruger den røde miljøboks under Farligt affald

    Andet affald

    Der er stadig en del affald som du ikke får hentet. Det skal på genbrugsstationen.

    Mål på beholderne

    Ordning 4.

    Mad- og restaffald, papir, pap, glas-, metal- og plastemballage

    Du skal aflevere mad- restaffald, papir, pap, glas, metal og plast i boligområdets fælles affaldsøer med minicontainere. Klik på dit boligområde på kortet til højre og find oplysninger om affaldsøernes placering i skemaet under kortet. 

    Haveaffald, storskrald og andet affald

    Dit boligområde har haft flere ordninger at vælge i mellem. Måske har I en central plads til haveaffald og storskrald. Måske har I en miljøstation, hvor du udover haveaffald også kan aflevere blandt andet farligt affald, hårde hvidevarer, computerskærme, småt elektronik og porcelæn. Klik på dit boligområde på kortet til højre og se i skemaet under kortet, hvad I har valgt i dit boligområde. 

    Klik på den grønne boble til højre og læs mere om hvad en miljøstation er.

    Farligt affald

    Farligt affald må ikke komme i restaffaldet, da det er farligt for skraldemanden og fordi det skader miljøet, når det bliver brændt på forbrændingsanlægget. 

    Farligt affald er blandt andet makeup, batterier, sparepærer, LED pærer, spraydåser, samt alle beholdere med orange faremærke, fx rester af gift, kemikalier, rengøringsmidler og maling.

    Bor du i et område med miljøstation, er det der du skal aflevere dit farlige affald. 

    Bor du i et område med fælles affaldsbeholdere uden en miljøstation, skal du aflevere dit farlige affald på Genbrugsstationen, Holsbjergvej 44.

    Andet affald

    Der vil stadig være affald som du ikke kan komme af med i dit boligområde. Det skal på genbrugsstationen. Klik på den grønne boble i højre side og læs mere om brug af Genbrugsstationen og om Drivhuset, hvor du kan bytte gode brugte ting til andre gode brugte ting.

    Ordning 6.

    Mad- og restaffald, papir, pap, glas, metal og plast 

    Vær opmærksom på at helt eller delvist nedgravede kuber skal have serviceeftersyn mindst en gang om året. Vi har lavet denne guide hvor man som kubeejer eller ansvarlig kan orientere sig. 

    Du skal aflevere mad- restaffald, papir, pap, glas, metal og plast i boligområdets fælles miljøspot med nedgravede beholdere. Klik på dit boligområde på kortet til højre og find oplysninger om placering af miljøspot i skemaet under kortet.

     


    Vi har udarbejdet et kort hvor du nu kan få et overblik over, hvor mange kilo affald, der indsamles i de enkelte nedgravede beholdere og kuber, da disse vejes i forbindelse med tømning.

    Klik her for kort med vejetal

    På kortet kan du eventuelt indtaste den ønskede adresse og derefter klikke på den nærmeste runde cirkel, som angiver en placeret container. OBS: Der kan godt fejl i disse vejetal - men vi forsøger løbende at fange de fejl, der måtte være. Så tallene skal lige tages med "et gran salt"

    Haveaffald, storskrald og andet affald

    Dit boligområde har haft flere ordninger at vælge i mellem. Måske har I en central plads til haveaffald og storskrald. Måske har I en miljøstation, hvor du udover haveaffald også kan aflevere blandt andet farligt affald, hårde hvidevarer, computerskærme, småt elektronik og porcelæn. Klik på dit boligområde på kortet til højre og se i skemaet under kortet, hvad I har i dit boligområde. 

    Klik på den grønne boble til højre og læs mere om hvad en miljøstation er.

    Farligt affald

    Farligt affald må ikke komme i restaffaldet, da det er farligt for skraldemanden og fordi det skader miljøet, når det bliver brændt på forbrændingsanlægget. 

    Farligt affald er blandt andet makeup, batterier, sparepærer, LED pærer, spraydåser, samt alle beholdere med orange faremærke, fx rester af gift, kemikalier, rengøringsmidler og maling.

    Bor du i et område med miljøstation, er det der du skal aflevere dit farlige affald. Bor du i et område med fælles affaldsbeholdere uden en miljøstation, skal du aflevere dit farlige affald på Genbrugsstationen, Holsbjergvej 44.

    Andet affald

    Der vil stadig være affald som du ikke kan komme af med i dit boligområde. Det skal på genbrugsstationen. Klik på den grønne boble i højre side og læs mere om brug af Genbrugsstationen og om Drivhuset, hvor du kan bytte gode brugte ting til andre gode brugte ting.