Kontakt
Den Kriminalpræventive Enhed
Nordmarks Allé 1 2620 Albertslund
Telefon: 43 68 69 59
Her kan du læse om Den Kriminalpræventive Enhed, som varetager koordineringen af det kriminalitetsforebyggende samarbejde i Albertslund Kommune.
Den Kriminalpræventive Enhed (DKE) står for koordinering og planlægning af det kriminalpræventive arbejde i Albertslund Kommune – både på langs og på tværs af den kommunale organisation. DKEs mål er at skabe bæredygtige indsatser, som kan forbedre tryghed og trivsel på alle niveauer, og som er målrettet alle borgere i alle aldre.
Formålet med DKE er, at skabe en sammenhængende og koordineret tilgang for at begrænse udvikling og skadevirkning af kriminalitet, både lokalt og på tværs af kommunegrænserne.
DKE arbejder ud fra Albertslund Kommunes overordnede strategi på det kriminalpræventive område, hvor hensigten er at forebygge kriminalitet og skabe endnu mere tryghed for alle byens borgere. DKE løser denne opgave ved systematisk at kombinere viden fra forskningsverdenen med vigtig praksiserfaring fra sagsbehandlingsleddet og de frontmedarbejdere, der har den direkte kontakt til borgerne. På den måde ønsker Albertslund kommune at sikre kriminalitetsforebyggende arbejde af høj kvalitet, som både udvikles og kan skabe vedvarende resultater.
DKE er inddelt i tre arbejdsområder, du kan læse mere om dem herunder:
På dette område koordineres, udvikles og udføres tiltag, som medvirker til at forebygge kriminalitet på længere sigt. Fokus er på opbygning af trivsel samt tryghed i skoler, klubber, SFOer, i boligområder og blandt borgerne generelt. På den måde arbejder vi med at sikre at borgere, fællesskaber og lokalmiljøer ikke bliver påvirket negativt af uhensigtsmæssige lokale eller globale strømninger og trusler.
På det reaktive område forebygges gentagen kriminalitet og tilbagefald til ny kriminalitet ved, i samarbejde med andre myndigheder, at afklare den enkelte borgers behov, udarbejde kriminalitetsforebyggende handleplaner og føre tilsyn med de tiltag, der er sat i gang. Det kan både være unge og voksne borgere. Arbejdsgangen er bygget op om et enkeltsagskoncept, som er inddelt i tre niveauer, afhængig af sagens art og alvor. Det er nemlig vigtigt ikke at fare for voldsomt frem, da man så risikerer at skabe mere kriminalitet i stedet for mindre. Nogle af sagerne kommer fra Ungdomskriminalitetsnævnet.
Det operative team fungerer målrettet som sikkerhedsnet i forhold til kriminalitetstruede børn, unge og voksne, der falder udenfor de etablerede kommunale eller foreningsmæssige tilbud, eller som på anden vis mangler en god tilknytning til et gensidigt forpligtende og udviklende fællesskab.
DKE er organiseret som en stabsenhed under velfærdsområdet – en placering, der medvirker til at sikre samarbejde på tværs af sektorer, institutioner, civilsamfundsorganisationer og borgere. DKE ligger udenfor forvaltningerne og refererer direkte til områdedirektør for Børn, Sundhed og Velfærd, Rikke Blom. Det betyder, at DKE kan inddrage den af de øvrige forvaltninger, der er relevant i de enkelte sager. Se en illustration af organisationsdiagrammet her.
Efter retsplejelovens §111 er der i hver politikreds etableret et Kredsråd. Kredsrådet er den formelle ramme om samarbejdet mellem politiet og kommunerne på ledelsesniveau og består af politidirektøren, der er formand og borgmestrene i de kommuner som politikredsen omfatter. Andre kan deltage i kredsrådsmøder efter behov. Kredsrådet afholder mindst 4 møder om året. Politikredsen er sekretariat for Kredsrådet og forbereder således møderne.
Kredsrådet drøfter spørgsmål af almindelig karakter vedrørende politiets virksomhed og organisation.
Kredsrådet drøfter endvidere kriminalitetsudviklingen og samarbejdet mellem politiet og lokalsamfundet.
Det øverste lokale forum for samarbejdet mellem den enkelte kommune og politikredsen er Lokalrådet, der består af lederen af lokalpolitiet, der er formand, lederen af DKE, der er næstformand samt udvalgte afdelingschefer fra kommunen. Formålet med Lokalrådet er at sikre, at de overordnede rammer og mål med hensyn til konkret bekæmpelse af kriminalitet og den kriminalpræventive indsats udmøntes lokalt i de enkelte kommuner, samt i øvrigt at fremme det løbende samarbejde om løsningen af lokale kriminalitetsproblemer. Lokalrådet afholder mindst 4 møder om året. Politikredsen er sekretariat for Lokalrådet og forbereder således møderne.
I Albertslund Kommune fungerer Lokalrådet samtidig som styregruppe for det kriminalitetsforebyggende samarbejde.
For at sikre effektiv programmering og operationalisering af politiske og strategiske beslutninger, er der etableret en operativgruppe på ledelsesniveau som arbejder på direkte ledelsesmandat fra Styregruppen. Operativgruppen afholder mindst 4 faste møder om året. DKE er sekretariat for Operativgruppen og forbereder således møderne.
Operativgruppen spiller endvidere en vigtig rolle i enkeltsagsbehandlingens Niveau III-sager. Her vurderer DKE i hvert tilfælde hvilke medlemmer af Operativgruppen, der skal indkaldes til drøftelse af den konkrete sag. De indkaldte operativgruppemedlemmer kan af hensyn til sagens oplysning medbringe relevante medarbejdere. På baggrund af sagens oplysning fordeles ansvar og opgaver, ligesom budget- og tidsmæssige rammer bestemmes.
Det er Kommunalbestyrelsens ønske at benytte enkeltsagsbehandling som metode for det individorienterede arbejde på børne-, unge- og voksenområdet. Konceptet om enkeltsagsbehandling blev udarbejdet af DKE i tæt samarbejde med ledere og medarbejdere fra resten af organisationen og tilrettes løbende.
Enkeltsagskonceptet dækker over en arbejdsprocedure, hvor hver enkeltsag klassificeres efter karakteren af den konkrete adfærd eller livssituation for den involverede. Den enkelte sag placeres derefter på Niveau l, ll eller lll.
Udover de nævnte mødefora afholdes desuden møder i forbindelse med enkeltsagsbehandlingens forskellige niveauer. Her er tale om Koordinationsmøder og Ungekoordinationsmøder (Niveau I), Sagsmøder (Niveau II), Operativgruppemøder (Niveau III), Netværkssamråd, Netværksmøder, mv. Læs mere om enkeltsagskonceptet her.
I Albertslund Kommune er det en vigtig del af det kriminalpræventive arbejde at få kontakt til de mennesker, der har kriminalitet inde på livet - også de pårørende. Her på siden kan du finde vejledning til, hvordan du får hjælp til at hjælpe andre.
Herunder finder du nyttige links til instanser, hvor du kan få hjælp. Hvis du er i tvivl om, hvor du skal henvende dig, kan du altid kontakte DKE på vores hovednummer tlf.: 43 68 69 59 eller sende en mail på kriminalpraeventive.enhed@albertslund.dk
Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Ingen problemer er for store eller små, og alt foregår på de unges præmisser. Der er ingen ventetid, og man kan ringe, sende en mail, chatte eller lægge vejen forbi det nærmeste Headspace og få en samtale.
Er du angst, deprimeret, i sorg eller føler dig magtesløs? Ring til akuttelefonen på 25 25 04 00 og få en snak med en professionel fra det socialpsykiatriske bosted Kløverengen, der kan hjælpe dig igennem natten.
Hos Åben Rådgivning kan du møde uforpligtende op og få hjælp og vejledning til den situation du står i som pårørende til en person, der er i problemer.
På linket ovenfor finder du information om, hvor du kan henvende dig, hvis du eller en pårørende er stofafhængig.
Misbrugsrådgivning Albertslund
Anonym misbrugsrådgivning er til borgere bosat i Albertslund, hvis du eller en af dine nærmeste har brug for hjælp i forbindelse med forbrug, overforbrug eller misbrug af euforiserende stoffer. Her kan du få råd og vejledning samt henvisning til behandling. Er du under 18år skal du henvende dig i Familieafsnittet tlf.: 43 68 64 86.
Ring gratis og anonymt til børnetelefonen på 116 111. Børnetelefonen har åben alle dage fra 11-23 – året rundt.
Psykologisk rådgivning for unge, 13-25 år
Er du mellem 13 og 25 år og har du brug for at tale med en psykolog om dine udfordringer, så kan PPR tilbyde råd og vejledning samt kortere samtaleforløb.
Hos Dit Rum kan du få hjælp, hvis du er barn, ung, eller pårørende til en misbruger. Det er gratis, anonymt, og uforpligtende. Ring til dem på telefon 45 11 76 66.
Baba - Fædre For Forandrings Formål
Baba tilbyder et unikt rum for fædre, hvor fædre sammen reflekterer og finder deres helt egen måde at være far på.
Den sociale døgnvagt har åbent for dig, der har brug for bistand fra sociale myndigheder uden for almindelig åbningstid. Det kan f.eks. være, hvis du bliver ringet op, og dit barn er til afhøring hos politiet. Du kan underrette akut uden for Familieafsnittets telefontid til Vestegnens Politi på 4386 1448. Politiet kontakter så den medarbejder i Familieafsnittet, der er på døgnvagt. Det kan for eksempel være i tilfælde, hvor et barn er udsat for vold eller andre former for overgreb.
RED Center yder professionel rådgivning om æresrelaterede konflikter til unge og forældre. Etnisk ung er et gratis, anonymt og landsdækkende tilbud, og de er specialiseret i rådgivning og mægling.
Hotlinen sikre en samlet indgang for bekymrede borgere og medarbejdere, som er i tvivl om, hvordan de skal reagere, når de ser tegn på radikalisering eller tilknytning til et ekstremistisk miljø hos pårørende eller personer i deres omgangskreds. Ved akutte henvendelser skal man i stedet kontakte det lokale politi på telefon 114.
Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade (LMS)
Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade arbejder både for mennesker berørt af en spiseforstyrrelse eller selvskade og for deres pårørende. Det kan være rådgivende og støttende samtaler og forskellige typer aktiviteter.
Underret om børn/unge - anonym
Her kan du anonymt melde til kommunen, hvis du får kendskab til, at et barn eller en ung under 18 år udsættes for omsorgssvigt af forældre eller andre.
Sorggruppe - Albertslund Kommune
I en sorggruppe får du viden om sorg og forståelse for dine egne og omgivelsernes reaktioner på et dødsfald. Sorggruppen er et gratis tilbud.
Sorggruppe for børn - Opstandelseskirken
I en sorggruppe får du viden om sorg og forståelse for dine egne og omgivelsernes reaktioner på et dødsfald. Sorggruppen er for alle (Der findes også sorggrupper til voksne) og det er gratis.
Hvis du som fagperson har interesse i at lære mere om, hvordan vi arbejder med kriminalpræventivt arbejde i Albertslund Kommune og hvordan vi arbejder ud fra et enkeltsagskoncept, kan du finde relevant viden, publikationer og rapporter her og under DKEs arbejde.
Klik her for at se, hvilke ledige stillinger vi har i Albertslund Kommune.
Vi tager praktikanter med forskellige uddannelsesbaggrunde. Siden enheden blev opstartet har vi løbende haft PAU-studerende (pædagogisk assistent) samt kandidatstuderende fra sociologi, Kriminologi og Socialt Arbejde mv. - skal du være den næste?
Hvis du er interesseret i et praktikforløb hos DKE, kan du rette henvendelse til stabsleder, Kasper Fisker på Kasper.Fisker@albertslund.dk eller tlf. 21 59 35 12.
Du er som studerende altid velkommen til at rette henvendelse til DKE i forbindelse med empiriindsamling, hvor vi vil være behjælpelige i det omfang kapaciteten tillader det.
Skriv til DKE på denne mailadresse: kriminalpraeventive.enhed@albertslund.dk
Du er altid velkommen til at kontakte DKE, hvis du er i en situation, hvor du har brug for hjælp.
Vi har stor erfaring med exit- og mentorordninger, og vi vejleder og hjælper også gerne dig.
Find en specifik medarbejder på kontaktlisten herunder, eller kontakt os på vores telefon til borgerhenvendelser.
Tlf.: 51 68 66 90
Tlf.: 43 68 69 59
Mail: kriminalpraeventive.enhed@albertslund.dk
Tlf.: 21 59 35 12
Mail: Kasper.Fisker@albertslund.dk
Tlf.: 24 99 68 88
Mail: kai@albertslund.dk
Tlf.: 30 70 55 92
Mail: siy@albertslund.dk
Tlf.: 29 77 83 20
Mail: lwq@albertslund.dk
Tlf.: 23 81 50 23
Mail: jco@albertslund.dk
Tlf.: 21 14 78 80
Mail: nry@albertslund.dk