Gå til hovedindhold

Borgere med hjerneskade

I Danmark rammes ca. 12.000 årligt af en erhvervet hjerneskade og ca. 80 af dem i bor i Albertslund.
Årsagerne til skaden er mange og kan blandt andet skyldes: En blodprop eller en blødning i hjernen, også kaldet apopleksi, et hoved traume som følge af trafikuheld, tumor eller infektioner i hjernen.

For de fleste medfører skaden et ændret hverdagsliv og følgerne kan variere fra ganske lette til meget svære fysiske, sociale og kognitive problemer. Fysiske skader kan vise sig i form af en lammet arm eller ben, nedsat udholdenhed og tale-og synkebesvær. Kognitive følger kan være nedsat hukommelse, overblik, initiativ og koncentration, manglende erkendelse, hvilket således ofte påvirker personens sociale adfærd.

På grund af hjerneskaden vil den ramtes privat – og arbejdsliv således være påvirket på kortere eller længere sigt, samt for nogle ramte, være varigt.

Når hjerneskaden rammer, er det ikke kun den ramtes eget liv, der påvirkes, men i lige så høj grad de pårørende. De oplever, at deres ægtefælle, datter, søn, far, søster eller bror forandrer sig, og ikke længere er den samme som før.

For mere information, råd og vejledning kan du kontakte Socialenheden for voksne på tlf. 23316340. Der er åbent dagligt kl. 9-12.