Gå til hovedindhold

Sådan arbejder vi med sundhed i Albertslund Kommune

Visionen for sundhedsarbejdet i Albertslund Kommune lyder således: I Albertslund tager vi alle et ansvar for sundheden - så alle får mulighed for og bliver i stand til at leve et liv med fysisk, mental og social velvære.

Indhold

  12. maj 2020 vedtog Kommunalbestyrelsen en ny Sundhedspolitik for Albertslund Kommune, den hedder Sundt Liv Sammen. Sundhedspolitikken er en langvarig prioritering og investering i sundhed, og tager udgangspunkt i et arbejde inden for tre prioriterede fokusområder:

  • Mental sundhed
  • Fysisk aktivitet og Mad & måltider
  • Tobak, alkohol og stoffer

  Fokusområderne er valgt med afsæt i bedste viden om, hvor sundhedsudfordringerne er størst.

  Den Tværgående Sundhedsfremmegruppe

  For at omsætte ord til handling skal kommunens sundhedsfremmegruppe med repræsentanter fra alle forvaltninger, bidrage til at igangsætte initiativer på sundhedsområdet.

  Sundhedsråd

  Albertslund Kommune har et Sundhedsråd. Læs mere om sundhedsrådet.

  Sundhedsprofil

  I 2008 udkom den første sundhedsprofil for Regionens Hovedstaden, som dækker samtlige 29 kommuner i regionen og bidrager med detaljeret viden om de voksne borgeres sundhed, herunder sygeligheds- og sundhedsadfærd. Sundhedsprofilen 2021 er den fjerde rapport i rækken af sundhedsprofiler.

  Forebyggelsestilbud

  Albertslund Kommune tilbyder forskellige forebyggelsestilbud til deres borgere. Besøg www.sundhed.dk for at se sundhedstilbud i Albertslund 

  Yderligere information fås hos sundhedskonsulent Christina Skriver Klenø på mail crx@albertslund.dk eller tlf. 2137 8198.

  Kontakt

  Ældre, Sundhed & Social

  Christina Skriver Klenø

  Sundhedskonsulent

  Kontakt for yderligere information om:

  - Forebyggelses- og sundhedsfremmetilbud

  - Sundhedsrådet

  Telefon: 21 37 81 98

  Email: crx@albertslund.dk