Gå til hovedindhold

Sundhedsrådet

Sundhedsrådet skal bidrage til at gennemføre kommunens sundhedspolitik, herunder sætte fokus på sundhedsforhold samt bidrage til det nødvendige samspil mellem borgere og kommune.

Indhold

  Sundhedsrådet blev nedsat i juni 1999.

  Rådet kan gennemføre egne arrangementer og afgive udtalelser til mødesager med relevans for borgernes fysiske, psykiske og sociale sundhed. 

  Sundhedsrådet skal medvirke til, at sundhed opfattes i en bredere forstand og ikke kun som syg eller rask. Rådet skal tilstræbe, at debatten og indsatserne omhandler alle aspekter af sundhed: Fysisk, psykisk og social sundhed.

  Sundhedsrådets medlemmer udpeges af Kommunalbestyrelsen for en 4-årig periode. Nuværende forperson for Sundhedsrådet er Birgit Hauer.

  Bliv repræsentant i Sundhedsrådet

  Der er nu valg til Sundhedsrådet Albertslund. Den 1. april 2022 starter Sundhedsrådet en ny 4-års valgperiode. Lige nu søger vi repræsentanter for borgere og foreninger, der har tid og lyst til at blive en del af det nye Sundhedsråd. Du behøver ikke være ekspert i sundhed, men blot have interessen.

  I Sundhedsrådet følger vi med i kommunens indsatser på sundhedsområdet, her forstået som sundhed i alle livets aspekter. Vi udtaler os ud fra borgernes og foreningernes synsvinkel om nye kommunale tiltag og tager også selv initiativer til at diskutere og fremme borgernes sundhed. Man har f.eks. kunnet møde Sundhedsrådet på den årlige Grøn dag på Materialegården

  Sundhedsrådet søger repræsentanter fra sundhedsprofessionerne, grundejerforeninger, boligselskaber og patientforeninger med flere.

  For yderligere spørgsmål kontakt Birgit Hauer forperson for Sundhedsrådet. birgit.hauer.2600@gmail.com tlf. 28 25 52 78 eller sekretær for Sundhedsrådet Christina Skriver Klenø sundhedskonsulent crx@albertslund.dk tlf. 21 37 81 98.

  Sundhedsrådets vedtægter (åbner i ny fane)

  Se Sundhedsrådets sammensætning.