Gå til hovedindhold

Podcastserie om Albertslund

Podcastserien "Lunden" handler om Albertslund.

Indhold

  Lunden
  Hvad tænker du, når du hører om Albertslund? Hvad mener byens beboere selv om deres postnummer? Og er stedet mon andet end sine fordomme? I denne podcast-serie inviterer vi dig indenfor i en by, der rummer meget mere, end du tror. Vidste du for eksempel, at Danmarks største nye skov vokser i Albertslund? At her er nyttehaver, badesø, børnefestuge og spillested? Byen rummer altså noget for enhver smag, og over de næste ti år bliver der plads til flere - også til dig. Så lyt med og få inspiration til din næste udflugt eller nye adresse.

  Episode 1 - Til dig, der vil ud i det blå
  Er det tilfældigt, at Albertslund er blevet til et sted fyldt med store naturoplevelser? Og hvordan arbejder byen med det grønne fokus på politisk og personligt plan? I dette afsnit af Lunden stiller vi ind på naturen i Albertslund, som udgør hele 60 % af kommunen. Vi skal med biolog og naturvejleder Stephan Springborg på tur til toppen af det susende Herstedhøje og møde fortidens kæmper i Vestskovens Vikingelandsby. Borgmester Steen Christiansen fortæller også om, hvordan Albertslund prioriterer en bæredygtig by. Men hvordan kan du selv blive en del af byens projekter? Og hvilket sted bør du besøge næste gang, du vil på udflugt? Lyt med og få svaret i 1. episode af podcastserien Lunden.

  Produceret af Sidsel Kaae Nørgaard og Rikke Romme for Albertslund Kommune. 

  Episode 2 - Til dig, der elsker musik
  Vidste du, at Albertslund har sit eget spillested, symfoniorkester og musikfestival? Og at flere anerkendte artister kommer herfra? I dette afsnit af Lunden dykker vi ned i det musikalske Albertslund. Vi skal med Emil Simonsen fra Suspekt på tur i byen, hvor han er vokset op og har fundet inspiration til sin musik. Vi besøger også hans gamle klubpædagog og mentor, Peer Møllebæk, som stadig udklækker talenter den dag i dag. Vi besøger også det legendariske spillested Forbrændingen, der har 25-års jubilæum i år. Men hvad er det helt konkret, Albertslund gør for at udvikle de lokale talenter, der sætter byen på danmarkskortet? Kan det virkelig passe, at du til deres årlige festival kan dase i en pool og være til koncert? Og hvordan er det mon at være publikum, når Suspekt optræder på deres hjemmebane? Lyt med og få svaret i Lunden.

  Produceret af Sidsel Kaae Nørgaard og Rikke Romme for Albertslund Kommune. 

  Udover her på hjemmesiden kan du finde og lytte til Lunden på de almindelige podcast-tjenester som f.eks. Spotify og iTunes. 

  Sidst opdateret: 19. juli 2021