Egelundskolen gik 1000 år tilbage i tiden med fokus på det sociale
I uge 10 var Egelundskolen gået 1000 år tilbage i tiden. Her var der nemlig temauge om vikingetiden og middelalderen, hvor eleverne mødtes på tværs af årgange fra 0.-9. klasse og arbejdede i værksteder om handel, klosterliv og smykker mv.

I uge 10 er Egelundskolen gået 1000 år tilbage i tiden. Her har der nemlig været nemlig temauge, hvor eleverne mødtes på tværs af årgange fra 0.-9. klasse og har arbejdet i værksteder. Der var en masse kreative tiltag, anderledes arbejdsformer, og det overordnede fokus har været på sammenholdet og trivslen på tværs af årgange.
Jonas Albrekt Karmann, der er lærer og udklædt som biskop og en af de voksne i sporet om klosterlivet i middelalderen, siger:
”Der er selvfølgelig en masse fagligt i det her, men det vigtigste og det vi har i fokus er det sociale. At der i alle spor er elever fra 0. til 9. klasse, så der sker en masse på tværs og bliver skabt nye relationer og trivsel.”
Bøn og smykker
Hele skolen duftede af bål i uge 10, når man trådte ind i vikingetiden og middelalderen, som alle eleverne i den uge var rejst tilbage til på Egelundskolen.
Nogen var i Vestskoven for at fælde træer. Andre lavede mad over bål. Nogen prøvede at skyde med bue og pil. Andre byggede alter i klosteret, hvor der også blev afholdt bøn. Nogen lavede smykker i metal og læder. Andre blev klogere på, hvordan handelsmatematikken udviklede sig. Nogle dykkede ned i, hvordan urter blev brugt og f.eks. kunne lindre smerter og helbrede for skørbug, underlivssygdomme osv.
Det her er bare eksempler på alle de læringsspor, eleverne var ombord i og var sammen om i ugens løb. Det hele toppede torsdag den 7. marts kl.16-19, hvor der var åbent hus for forældre, søskende, bedsteforældre m.fl., der kom med 1000 år tilbage i tiden og oplevede livet på Egelundskolens mange værksteder (18 i alt, red.) og måske fik de et smykke med hjem, smagte mad fra dengang, bad en bøn eller prøvede en af de lindrende krydderurter.








Albertslund - den bæredygtige by for børnene, det grønne og fællesskaber
Læs Albertslund Kommunes vision "Den bæredygtige by for børnene, det grønne og fællesskaber". Med tre verdensmål i centrum sætter den retning for Albertslund

I Albertslund er alle børn vikinger
I Albertslund har vi en vikingelandsby og verdens længste vikingebro. I løbet af børnenes liv i daginstitutioner og skoler kommer alle børn i Albertslund derfor tilbage til vikingetiden.