Gå til hovedindhold

Ren Natur - foreninger kan samle affald og tjene penge til klubkassen

Igen i år er Albertslund Kommune med i kampagnen Ren Natur, hvor foreninger kan tjene penge til klubkassen ved at gennemføre affaldsindsamlinger på særligt udvalgte lokale ruter. Det er med til at holde naturen ren

Indhold

    I samarbejde med Hold Danmark Rent og Ren Natur sætter Albertslund Kommune igen i år et fokus på et rent og affaldsfrit nærmiljø. Det betyder, at der i 2024 gennemføres affaldsindsamlinger på særligt udvalgte områder i kommunen. Alle lokale foreninger kan byde ind på opgaven og tjene gode penge til klubkassen.

    Affald i naturen er noget skidt! Det er grimt at se på og det er spild af ressourcer. Det kan vi vist alle blive enige om. Vidste du f.eks. at der er plastik i et cigaretskod? Og at cigaretskod er det stykke affald, der findes mest af i Danmark - på flest steder og i størst antal? Det må vi gøre noget ved! Og vi kan hver især gøre en hel del med vores adfærd, men sammen kan vi gøre en kæmpe forskel.

    Derfor sætter Albertslund Kommune igen i år fokus på at holde naturen ren og få samlet affald, og det sker bl.a. som en del af konceptet Ren Natur, der ejes og drives af organisationen Hold Danmark Rent. Ren Natur er designet til at binde kommuner, virksomheder og frivillige sammen i en bestræbelse på at skabe et endnu renere Danmark uden affald i naturen. Formålet at skabe bevidstgørelse om henkastet affald, samtidig med at sammenholdet styrkes lokalt. Og dette sker igennem meningsfulde indsamlingsaktiviteter og en økonomisk indsprøjtning til det lokale foreningsliv.

    Under ledelse af Hold Danmark Rent har vi udvalgt særlige indsamlingsruter i vores nærmiljø og disse ruter finder du nu på Ren Naturs hjemmeside, hvor du også kan tilmelde din forening. Så hvis din forening også har lyst til at give en hånd til vores lokale miljø, samtidig med at I kan tjene sponsorpenge til jeres forening, så er det nu I skal slå til.

    Se de 10 ruter i Albertslund

    Vær med til at holde naturen ren
    I 2023 samlede 500 foreninger, i 53 kommuner, i alt næsten 2 mio. stykker henkastet affald i regi af Ren Natur. I Albertslund har i alt 180 frivillige været i aktion og samlet 76 sække, som er beregnet til at indeholde 38.608 stykker affald. Sådan - lad os også i 2024 være sammen om at holde naturen ren.  

    Det er muligt at tilmelde sig fra den 1. marts 2024. Tilmeld jer og læs mere om Ren Natur via hjemmesiden www.rennatur.org