Gå til hovedindhold

Grønnere varme til Albertslund

Albertslund bliver endnu grønnere. Således er vigtige skridt mod at gøre fjernvarmen grønnere blevet taget. To nye anlæg er nemlig nu i drift, og det betyder, at Albertslund Forsyning kan levere lavtemperaturfjernvarme til 4.000 boliger i Hyldespjældet, Galgebakken, Godthåbsparken, Vængerne og Morbærhaven. Den løsning hjælper med at spare energi og gør varmeproduktionen mere bæredygtig

Indhold

    Hvad er lavtemperatur fjernvarme?

    Med lavtemperatur fjernvarme bliver temperaturen i fjernvarmerørene sænket fra over 90 grader til cirka 60 grader. Selvom temperaturen er lavere, vil boligerne stadig kunne opvarmes, og alle vil opleve den samme varme som før.

    Fordelen ved denne ændring er, at mindre varme går tabt undervejs, så mere varme når frem til forbrugerne. Det åbner også op for brugen af grønne energikilder som varmepumper og overskudsvarme i fremtiden.

    “Vi følger nøje med i varmen og justerer den efter vejret, så alle har en stabil og behagelig varme – også om vinteren,” siger Malik Basoda, Driftsleder for Albertslund Forsyning.

    Et grønnere Albertslund

    Lavtemperatur fjernvarme er en vigtig del af Albertslund Kommunes plan om at reducere CO₂-udledningen og skabe en mere bæredygtig fremtid. Erfaringer fra andre områder i byen, som Albertslund Syd, viser, at denne løsning fungerer rigtig godt for både borgere og miljøet.

    “Dette er en investering i fremtiden. Vi mindsker energispild og gør Albertslund klar til at bruge mere grøn energi,” forklarer Malik Basoda.

    Hvad betyder det for dig?

    Som borger behøver du ikke gøre noget – lavtemperatur fjernvarme fungerer med din eksisterende installation. Albertslund Forsyning holder løbende øje med systemet og justerer varmen efter behov, så du altid har den varme, du skal bruge.

    Vi arbejder videre

    Moderniseringen af fjernvarmenettet stopper ikke her. Albertslund Forsyning arbejder mod målet om, at hele kommunen skal overgå til lavtemperatur fjernvarme inden 2026.