Gå til hovedindhold

15. udgave af elevbyråd endte med et orange flertal

Tirsdag den 7. februar satte 6. klasseeleverne dagsordenen i Albertslund Kommune til elevbyrådsdagen som blev afholdt for 15. gang. Efter to timers debat blev elevbyrådet i sidste ende enig om, at vedtage forslag A. Det betyder, at de 80.000 kroner nu skal bruges til at lave en orange dag for alle byens 6. klasser i Friluftsbadet Badesøen. Temaet i år var ”Læring og trivsel i fællesskab”, som en orange dag for 6. klasserne altså nu skal bidrage til. Tidligere er pengene f.eks. gået til skulpturer, internetpavillon og nyt lys i bybilledet

Indhold

  Tirsdag den 7. februar løb årets elevbyrådsdag i Albertslund Kommune af stablen. Her diskuterede udvalgte elever fra 6. klasserne på ægte demokratisk vis i kommunalbestyrelsessalen. Med borgmester Steen Christiansen for bordenden blev de 24 børnepolitikere i sidste ende enige om, at forslag A ”En orange dag for alle 6. klasser i Albertslund” skal føres ud i livet. Det var elever fra 6.b Herstedlund Skole, der stod bag forslaget om en orange dag med fællesskabet i højsædet og mulighed for at få nye venner.

  ”Det er altid en vigtig og god dag, når vi holder elevbyrådsdag. I år bemærkede jeg, at alle forslagene havde venskab, kammeratskab og fællesskab i fokus. Det synes jeg er stærkt, at eleverne har øje for og ønsker. Jeg synes, der var gode diskussioner, og så er det jo bare skønt at de blev enige om en fælles dag med vores egen badesø som arena,” sagde borgmester Steen Christiansen ovenpå den 15. elevbyrådsdag i Albertslund Kommune.

  Op til elevbyrådsdagen har eleverne traditionen tro gennemgået et forløb om demokrati og årets tema ”Læring og trivsel i fællesskab”, som tidligere år f.eks. har været ”Verdensmål”, ”Arkitektur” og ”Spis din by”.

  En orange dag for alle 6. klasser i Albertslund
  I beskrivelsen af Forslag A om en orange dag står der: ”Et pool party i Badesøen med musik, læringsboder og sjove aktiviteter. Vi vil skabe en fælles oplevelse der giver dejlige minder og kendskab til hinanden på tværs. ”ALT” er Albertslund Læring og trivsel. Skal vores projekt være once in a lifetime eller være noget for flere generationer. Forslaget blev præsenteret af: Lasya og Laura fra 6b , Herstedlund Skole.”

  Elevbyrådsmødet fandt sted i Kommunalbestyrelsessalen på Albertslund Rådhus tirsdag den 7. februar fra kl. 9.00 til 11.15, og blev som kommunalbestyrelsesmøderne streamet via kommune-tv, så alle interesserede kunne følge med – bl.a. andre klasser på kommunens fire folkeskoler. Nogle klassekammerater var med i kommunalbestyrelsessalen, mens andre sad i MusikTeatrets biografsal og fulgte med. Det bliver inden længe muligt at se optagelsen af elevbyrådsmødet på Albertslund Kommunes kanal hos kommune-tv - Albertslund - Elevbyrådsmøde 07-02-2023 (kommune-tv.dk)  

  Dagsorden for mødet i kommunalbestyrelsen befolket af 6. klasser er vedhæftet. Der er det også muligt at læse mere om forslag A, som elevbyrådet med 6. klasser blev enige om nu skal føres ud i livet med et budget på 80.000 kr.