Gå til hovedindhold

Maria Frej bliver ny leder for MusikTeatret Albertslund

Maria Frej bliver ny leder af MusikTeatret i Albertslund. Hun kommer fra en stilling som administrerende direktør og koncerthuschef for Malmø Live, hvor hun har været siden 2020. Nu skal hun stå i spidsen for at udvikle og styrke Musikteatret som et kulturelt fyrtårn for Albertslund og omegn

Indhold

  Maria Frej er ansat som ny leder af MusikTeatret Albertslund. Udover at have været administrerende direktør for Malmø Live Koncerthus, har hun bl.a. været programchef i Tivoli. Hun har desuden en række bestyrelsesposter indenfor kulturområdet, bl.a. i Alle Kan Synge og Østerbro Teater.  Om det kommende job som leder af MusikTeatret, siger Maria Frej:

  ”Jeg brænder for at så mange mennesker som muligt møder kultur og engagerer sig i kultur, og i MusikTeatret er mulighederne mange, fordi man både har biograf, teater, koncerter og shows, og muligheder for at åbne huset endnu mere for endnu flere. Jeg er beæret over at få lov til at være med til at udvikle nye samarbejder og nye tilbud og kreative formater, som sætter Albertslund og MusikTeatret på det kulturelle landkort og som gør musikteatret til go-to-aktøren, hvis man har en idé eller et projekt, man har lyst til at realisere. Vi ved, at kultur øger livsglæde og livskvalitet, og giver stærkere fællesskaber og samfund, og jeg glæder mig meget til at udfolde Albertslunds flotte ambitioner på området.

   

  Borgmester Steen Christiansen var med i ansættelsesudvalget, og han ser frem til at Maria Frej starter i Albertslund. Han siger: 

   

  ”Med Maria Frej får vi en leder, der kommer med en stærk baggrund fra det professionelle musikmiljø, bl.a. som leder af Tivolis klassiske musikprogram og Malmø Live Koncerthus med eget symfoniorkester. Jeg ser frem til, at hun vil bidrage til en god udvikling af MusikTeatret med respekt for den enestående position, som huset har i Albertslund. Jeg er sikker på, at Maria også med sine kreative kompetencer vil bidrage stærkt til at udvikle Albertslund Kommunes kulturprofil, som er anerkendt vidt omkring.”

   

  Maria Frej starter i Musikteatret Albertslund den 15. januar 2024, hvor hun overtager efter den mangeårige leder Torben Holm Larsen, der desværre døde efter kort tids sygdom i juli 2023.

  _____

  Kort om Maria Frej
  Maria Frej er fra 1967 og bor i Valby.

  Hendes seneste to ansættelser:

  ·         2020-2023, administrerende direktør og koncerthuschef i Malmø Live

  ·         2015-2020, programchef i Tivoli.

  Desuden har Maria Frej en række bestyrelsesposter, bl.a. i Alle Kan Synge og Østerbro Teater

  Maria Frej er er uddannet cand.phil. fra Københavns Universitet i 1997.