Gå til hovedindhold

Albertslund Kommune tæt på at være 100% opvarmet af fjernvarme

Albertslund Kommune er snart 100% opvarmet af fjernvarme. Således blev første spadestik til etablering af fjernvarme i Herstedøster Landsby taget onsdag den 11. januar. Landsbyen er det sidste naturgasområde i kommunen, som bliver koblet på fjernvarmen

Indhold

  Mange beboere var mødt op en mørk og våd onsdag morgen den 11. januar, da første spadestik blev taget til etableringen af fjernvarme i Herstedøster Landsby.

  Der blev budt på kaffe og borgmester Steen Christiansen holdt en tale inden de første spadestik blev taget.

  Et spadestik for et grønnere Albertslund
  Når de 5 km rør i løbet af året er blevet lagt i jorden, vil Albertslund Kommune være tæt på at være 100 % fjernvarmeopvarmet. Det er vel danmarksrekord, som borgmester Steen Christiansen sagde i sin tale. Fjernvarmeetableringen i landsbyen er et vigtigt skridt mod udfasningen af naturgas til opvarmning i Albertslund. Landsbyen er nemlig det ene af de to sidste naturgasområder i kommunen, som kobles på fjernvarmen. Det andet er Herstedøster Villaby, hvor det første spadestik til fjernvarme blev taget den 25. oktober 2022. 

  Det er en dygtig og lokalkendt entreprenør i Hoffmann A/S, der hjælper med opgaven, husene i landsbyen i nær fremtid er færdig med gas og i stedet får grøn og stabil fjernvarme.

  Så Albertslund Kommune er altså snart tæt på at være 100% opvarmet med fjernvarme - og de få steder, hvor det ikke muligt at installere fjernvarme som f.eks. i Risby, arbejdes der på at finde andre gode lokale løsninger.

  Etableringen af fjernvarmen er en del af budgetaftalen for 2022, hvor parterne besluttede at sætte turbo på udrulningen af fjernvarmen til Herstedøster Villaby og Herstedøster Landsby. Det viste sig at være en klog beslutning. Nu har vi nemlig et års forspring i Albertslund ift. de mange ønsker om at få fjernvarme i den øvrige del af landet pga. energikrisen.

  Læs budgetaftalen for 2022

  Forrige Næste