Gå til hovedindhold

Buslinje 141 og 149 kører nu på El

Fra 10. januar 2022 ruller nye miljøvenlige busser rundt på vejene i Albertslund. Buslinje 141 og 149 er blevet udskiftet med elbusser.

Indhold

    Skal du med bussen mellem Albertslund og Glostrup, kan du nu tage den med ekstra god og grøn samvittighed. Movia har gjort linjerne 141 og 149 mere miljøvenlige og indsat otte nye elbusser fra 10. januar 2022. Det betyder at CO2-udledningen mindskes med 370 tons, NOx-udledningen mindskes med 1,1 tons og partikeludledningen mindskes med 4 kg årligt på de to buslinjer.

    "De nye elbusser er blot starten på et nyt grønt busnet, som skal bidrage til den grønne omstilling i Albertslund Kommune. Vi vil forsat arbejde på at fremme de grønne tiltag og gøre det nemt og attraktivt at vælge grønt, hvad enten der er tale om cyklen, kollektiv trafik eller elbilen. Det er nemlig centralt, at vi også får transporten med i den grønne omstilling, som er så vigtig for vores fælles fremtid. Det er det her et godt eksempel på" siger Steen Christiansen, borgmester i Albertslund

    "Movia aftalte med kommunerne og regioner tilbage i 2020 et fælles mål i Movias mobilitetsplan om, at alle vores busser kører fossilfrit i 2030, og at mindst halvdelen af dem kører på el eller brint. De otte nye elbusser i Albertslund og Glostrup bidrager til den samlede reduktion af CO2, NOx og partikler og er samtidig støjsvage. Derfor er vi meget glade for det stærke signal som vi sammen med Albertslund og Glostrup Kommuner nu sender om, at klimamål og ambitioner er vigtige for kollektiv transport", siger Movias administrerende direktør, Dorthe Nøhr Pedersen

    Omstillingen fra dieselbusser til elbusser er en vigtig del af Albertslund kommune og Movias grønne omstilling. De nye busser er både mere klimavenlige og støjsvage samtidig med at de ikke udleder sundhedsskadelige partikler under kørsel.