Gå til hovedindhold

Alice Hasselgren er modtager af Albertslund Handicappris 2021

Tirsdag den 1. februar modtog Alice Hasselgren Albertslund Handicappris 2021. Stort tillykke til Alice

Alice Hasselgren modtager Albertslund Handicappris af borgmester Steen Christiansen, fotograf: Jørgen Brieghel.

Indhold

    Tirsdag den 1. februar blev Albertslund Handicappris 2021 uddelt til Alice Hasselgren. Det skete ved en lille seance i Kommunalbestyrelsessalen, hvor borgmester Steen Christiansen holdt en tale og fortjent kunne afsløre, at Alice Hasselgren er årets modtager af handicapprisen.  

    Bag indstillingen af Alice Hasselgren til handicapprisen 2021 står formand for DH Albertslund, Bjarke Juul.

    Handicaprådet i Albertslund Kommune uddeler hvert år (siden 2025) "Albertslund Handicappris", der gives for at anerkende en særlig indsats for borgere med handicap i Albertslund. Formålet med prisen er at anerkende den eller de personer, der gør særlig indsats for borgere med handicap i Albertslund.

    Med Albertslund Handicappris følger en check på 5000 kr.

    Ord fra indstillingen af Alice Hasselgren
    I indstillingen af Alice Hasselgren til Albertslund Handicappris 2021 lyder bl.a. følgende:

    Alice har været med i Handicaprådets arbejde lige siden starten i 2006. Alice har også været formand for den lokale afdeling af Dansk Handicaporganisation. Endvidere har Alice på et tidspunkt været med i sundhedsrådet.

    Alice har altid varetaget de svage borgeres interesse – dem med det man kan kalde det usynlige handicap. Det har bl.a. udfoldet sig i, at Alice aldrig har stået tilbage, når der har skullet udfærdiges høringssvar til Kommunalbestyrelsen. Specielt ikke når det var høringer, der kom fra Sundhedsudvalget, men også fra Familieafsnittet. De høringssvar, som Alice har udarbejdet, har været meget fyldestgørende og også funderet på et godt fagligt grundlag. Alice har en uddannelse, som har bevirket at der har været god indsigt i at kunne være OBS, når noget ikke blev håndteret på rette måde.

    Alice har også på et tidspunkt tænkt, at nu var der tid til at melde sig ind i et parti. For ad den vej at påvirke politikerne til at få mere forståelse for hele den måde mennesker med handicap gerne skal håndteres på.

    Alice har via det arbejde fundet frem til, at der blandt politikere er ret store huller i den forståelse, som det er nødvendigt at vore politikere får fyldt ud, såfremt vi – som det er nødvendigt – får løftet hele håndteringen af både de ældre og de yngre borgere, som har et synligt handicap eller et mere usynligt handicap.

    Alice har altid forsøgt at opnå forståelse for sine synspunkter – ikke ved at skælde ud, men ved at være forklarende.

    Alice har deltaget i konferencer, som har været afholdt hos vore nabokommuner, og på den måde har hun kunnet udveksle erfaringer med andre, samt få stof som kunne anvendes i det fortsatte arbejde i vores egen kommune.

    Det er rigtig meget arbejde og dermed også rigtig mange timer Alice har ofret på at forsøge at få emnet "mennesker med handicap" frem - både på den politiske front men også i almindelighed. Jeg er sikker på, at mange af vore politikere kender Alice og hendes evne til at presse på for at opnå resultater.

    Stort tillykke til Alice.