Gå til hovedindhold

Endelig vedtagelse af Rammelokalplan 5.10 Sydvangen øst og Kommuneplantillæg 3 Sydvangen øst

Kommunalbestyrelsen har den 14. maj 2024 endeligt vedtaget Rammelokalplan 5.10 Sydvangen øst og Kommuneplantillæg 3 Sydvangen øst

Indhold

    På grundlag af Lovbekendtgørelse nr. 223 af 01/03/2024 med senere ændringer har Albertslund Kommunalbestyrelse den 14. maj 2024 vedtaget:  

     

     

    Rammelokalplanen er ikke byggeretsgivende, hvorfor der skal udarbejdes byggeretsgivende lokalplangrundlag, før der kan bygges i området. Rammelokalplanen fastlægger overordnede bestemmelser om områdes anvendelse og hoveddisponering, herunder fordelingen af maksimale bebyggelsesprocenter og maksimalt antal etager samt udstrækningen af et centralt beliggende grønt strøg. Nærmere bestemmelser om bebyggelsens omfang, placering og arkitektur, indretningen af det grønne strøg, opholdsarealer, beplantninger, parkeringsløsninger, vej- og stinet, støjhåndtering, matrikelstruktur, dagrenovation, mv. skal udvikles og kvalificeres i forbindelse med de efterfølgende byggeretsgivende lokalplaner. 

     

    Høringssvar 

    Kommunalbestyrelsen godkendte den 12. december 2023 at sende Forslag til rammelokalplan 5.10 Sydvangen øst og Forslag til kommuneplantillæg 3 med tilhørende miljørapport i offentlig høring i perioden fra den 18. december 2023 til og med den 16. februar 2024. Forvaltningen har i høringsperioden modtaget tre høringssvar til planforslagene. Konkret foreslås det med høringssvarene: 

     

    • En maksimal bebyggelsesprocent på 70 for den del af rammelokalplanens område, der grænser op til Stjernevangen i Glostrup Kommune. 

    • Bebyggelse må opføres i maksimalt 2-3 etager for den del af rammelokalplanens område, der grænser op til Stjernevangen. 

    • Fastholde eksisterende græsareal mod Gamle Landevej for derved at skabe afstand mellem den nye bebyggelse og Stjernevangen. 

    • Fjerne muligheden for punktvis bebyggelse i op til 9 etager i området mod Stjernevangen - alternativt foreslås muligheden for punktvis bebyggelse i 9 etager begrænset til den nordlige del af rammelokalplanens område. 

     

    Udover de skitserede ændringsforslag spørges der i høringssvarene ind til trafikstøj i området samt indbliksgener, skyggeforhold og nyt udtryk for området.  

    Forvaltningens vurdering af forslag til ændringer 

    Høringssvarene og forvaltningens vurdering af de indkomne høringssvar samt eventuelle ændringsforslag fremgår af høringsnotatet. 

    Rammelokalplanen er ikke byggeretsgivende og fastlægger alene den overordnede fordeling af maksimale bebyggelsesprocenter og maksimalt etageantal. Det er dermed for tidligt at forestille sig, hvordan området vil blive med hensyn til bebyggelsens art og omfang. Det er derfor forvaltningens vurdering, at de i høringsperioden indkomne kommentarer og ændringsforslag ikke giver anledning til ændringer i planerne.  

    Før der kan bygges i Sydvangen, skal der udarbejdes en eller flere byggeretsgivende lokalplaner, der tager udgangspunkt i rammelokalplanens meget overordnede principper. Udarbejdelsen af byggeretsgivende lokalplangrundlag i Sydvangen skal følge Albertslund Kommunes vanlige procedure for politisk behandling af en lokalplan, hvor Kommunalbestyrelsen på baggrund af en uddybende startredegørelse skal beslutte, om der skal igangsættes en lokalplanlægningsproces. Herefter fremsættes lokalplanforslag med nærmere angivelse af bebyggelsens art og omfang, herunder højder, arkitektur, mv., inden den offentlige høring og endelige vedtagelse i Kommunalbestyrelsen. 

     

    Retsvirkning 

    Efter kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendomme, der er omfattet af planen, ifølge Lov om planlægning, § 18, kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser. Mindre betydende lempelser af bestemmelserne i lokalplanen kan tillades af kommunalbestyrelsen, hvis dispensationen ikke er i strid med planens principper. Større ændringer af planen forudsætter udarbejdelse af ny lokalplan efter planlovens regler. 

    De eksisterende lovlige forhold på en ejendom samt den lovlige anvendelse af ejendommen kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører ikke i sig selv krav om etablering af anlæg m.v., der er indeholdt i planen. 

     

    Du har mulighed for at klage 

    Efter planlovens § 58, stk. 1, nr. 3, kan der klages over retlige spørgsmål, og klagen har ikke opsættende virkning. Klagen skal være modtaget skriftligt senest 4 uger efter, at afgørelsen er offentliggjort. Når du klager, skal du betale et gebyr på kr. 900,- for privatpersoner og kr. 1.800,- for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder. Gebyret tilbagebetales, hvis der gives helt eller delvist medhold i klagen. Klagefristen for at klage over vedtagelsen af Rammelokalplan nr. 5.10 og Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2022-2034 er den 24. juni 2024.  

     

    Du klager via klageportalen, som ligger på https://naevneneshus.dk/. Her kan du også finde flere oplysninger om, hvordan du klager, gebyrer mm. Albertslund Kommune modtager automatisk en kopi af klagen. Hvis du på grund af særlige forhold ønsker at blive fritaget for at bruge klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til plan@albertslund.dk. Kommunen videresender herefter anmodningen til Planklagenævnet, som afgør, om anmodningen kan imødekommes. Yderligere oplysninger om klageregler kan læses på Albertslund Kommunes hjemmeside og hos Nævnenes Hus.