Gå til hovedindhold

Opsøgende støttekontaktperson

Har du kendskab til en borger, der isolerer sig på grund af psykisk sygdom eller misbrug og som ikke formår at opsøge hjælp?

Indhold

  Kommunens støttekontaktpersoner forsøger at skabe kontakt til isolerede borgere for at medvirke til at styrke borgerens kontakt til omverdenen og borgerens evne til at bruge samfundets muligheder og øvrige tilbud.

  Indsatsen er i udgangspunktet af opsøgende karakter. Støttekontaktpersonerne kan eksempelvis komme i kontakt med borgerne via gadeplansarbejde, ejendomsfunktionærer, pårørende eller andre fagpersoner.

  Støttekontaktpersonen samarbejder med borgeren og understøtter at indsatser bliver planlagt og gennemført efter borgerens ønsker og håb. Samarbejdet foregår på borgerens præmisser og i borgerens tempo, hvorfor forløbet kan være af kortere eller længere varighed.

  Støttekontaktpersonen kan bistå borgeren i kontakten til og sikre brobygning til relevante myndigheder, som borgeren har behov for at være i kontakt med.

  Borgeren har ret til at være anonym i kontakten med støttekontaktpersonen. Det aftales aktivt med borgeren, hvilke oplysninger, som videregives til andre myndigheder samt hvornår.

  Du kan kontakte kommunens støttekontaktpersoner med din bekymring på tlf.:

  Birgit 20780422

  Kirsten 27520043

  Lone 40204946