Gå til hovedindhold

Forløbsprogrammer for kronisk sygdom

Forløbsprogrammer er målrettede, tværfaglige indsatser med træning og undervisning, som skal være med til at forebygge og behandle en række kroniske sygdomme.

Indhold

    Formålet med forløbsprogrammer for kroniske sygdomme er at forebygge forværring ved at give borgere indsigt, redskaber og tro på egne evner, som over tid kan føre til bedre håndtering af livet med kronisk(e) sygdom(me). Det kan f.eks. være i form af forbedret helbredsstatus, egenomsorg og sundhedsadfærd.

    Et forløbsprogram kan bestå af fysisk træning, undervisning i sygdomsmestring, medicin, kost, psykiske reaktioner, seksuel rehabilitering m.m. Det enkelte forløb tilrettelægges ud fra en afklarende opstartssamtale, hvor vi i samarbejde med dig tager udgangspunkt i din aktuelle situation og dit sygdomsbillede. 

    Forløbsprogrammer

    Diabetes

    Tilbud til borgere med diagnosen type 2-diabetes.

    Hjerte-kar-sygdomme

    Forløbet henvender sig til borgere, som har fået konstateret iskæmisk hjertesygdom, hjertesvigt eller hjerteklapsygdom.

    Kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL)

    Beskrivelse af forløbsprogram til borgere med Kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL)

    Kræft

    Kræftrehabilitering er støtte til fysisk, psykisk og socialt at håndtere hverdags- og arbejdsliv på trods af sygdom og behandling.

    Lænderygsmerter

    Lænderygrehabilitering har til formål at forebygge kroniske lænderygsmerter.

    Tværkommunale samarbejder

    Albertslund Kommune indgår i et trekommunalt samarbejde med Brøndby og Glostrup Kommuner om forløbsprogrammer for kronisk sygdom. Det betyder, at forløbsprogrammer for en række diagnoser bliver varetaget i samarbejdet og derfor kan foregå i Brøndby eller Glostrup. 

    Herudover indgår Albertslund Kommune i et syvkommunalt samarbejde med Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk Kommuner om forløbsprogram for hjerte-kar-sygdomme.