Gå til hovedindhold

Mærkesager

Kommunens tre mærkesager: børn og unge, miljø og kultur, er med til at skabe rammerne for det stærke fællesskab i Albertslund.

Indhold

  I Albertslund har vi fokus på vi børns trivsel og sundhed. Derfor prioriterer vi gode skoler og institutioner, sund skolemad og spændende fritidstilbud.

  I Albertslund vil vi sikre kvalitet, sammenhæng og helhed i de kommunale tilbud til børn og unge gennem en samlet børn og unge-politik.

  Vi er kendt for en høj standard på skole- og institutionsområdet og vi vægter børnenes sundhed højt. I både vuggestuer og børnehaver er der for eksempel økologisk bespisning.

  De  grønne omgivelser, badesøen og  de mange gode fritids- og kulturtilbud til børn og unge gør Albertslund til en attraktiv by for børnefamilier.

  I Albertslund arbejder vi både for at forbedre klimaet - såvel som vores nærmiljø - ved at indføre grønne løsninger og satse på økologi.

  Albertslund tager ikke bare miljøproblemerne alvorligt, vi gør også noget ved dem. Både kommunerne, borgerne og virksomhederne er med til at tegne Albertslunds grønne profil, dette kan ses i de grønne regnskaber, hvor byens miljøbelastning gøres op hvert år.

  Derudover satser vi på økologi. For eksempel får alle børnene i kommunens daginstitutioner serveret økologisk mad.

  I 2008 blev Albertslund den første 100 % miljøcertificerede kommune i Danmark. Derudover har Albertslund Kommune modtaget en række prestigefulde priser for indsatsen på miljø- og klimaområdet:

  • Nordisk Råds pris Nordisk Energikommune 2011
  • Dansk Energis ELFORSK pris 2009 
  • Årets  Energiby  2009
  • Dansk Byplanslaboratoriums Byplanpris 2008
  • Climate Cups Bypris 2008
  • Nordisk Råds Miljø- og Naturpris 2007

  I Albertslund tilbyder vi både finkulturelle arrangementer og udendørs fritidsaktiviteter. Vores rige kulturliv er med til at opbygge fællesskaber og forme byens identitet.

  Vi er meget stolte af vores kulturinstitutioner MusikTeatret, Vikingelandsbyen,  og spillestedet Forbrændingen, og af de mange kunstudstillinger der er med til at forskønne vores by.  

  Derudover findes der i  Albertslund  et rigt forenings- og idrætsliv der tilbyder et væld af arrangementer til både børn og voksne, foruden de mange offentlige fritidstilbud. Her er både tilbud for de kreative som billedskole, teater og en musikskole for børn og unge, og for de aktive i form af motorsport, ridning og svømning.