Gå til hovedindhold

Virksomheder i fængsel

I Albertslund Kommune holder vi flere gange om året morgenbriefinger for virksomhederne, hvor der bliver netværket og er relevante oplæg. Tirsdag morgen den 11. juni var virksomhederne blevet inviteret på en historisk rundvisning i Vridsløselille Fængsel

Indhold

    Virksomheder i Albertslund Kommune var tirsdag morgen den 11. juni inviteret til historisk rundvisning i dét, der engang var startskuddet til Albertslund, nemlig Vridsløselille Statsfængsel. Området med fængslet er i fuld gang med at blive omdannet fra lukket fængsel til den åbne bydel Vridsløse - det hørte virksomhederne også om.

    Vridsløselille Statsfængsel har i mere end 160 år stået som et kendt vartegn for både byen Albertslund og for danske og udenlandske Olsen Banden-fans. Bygget på en øde mark i 1800-tallet stod det 15.000 m² såkaldte ’Forbedringshus på Vridsløselille Mark’ klar til indvielse i 1859. Her havde fangerne udsigt til en afsoning i komplet isolation bag den høje fængselsmur, der stadigvæk omkranser fængslets 30.000 m² areal den dag i dag. 

    I en kombination af historiske nedslag samt fremtidige planer for området gav udvikler A. Enggaard en introduktion til området, og den byudvikling, der skal skabe plads til mange nye borgere i Albertslund. 

    Efter rundvisningen var der morgenmad og traditionen tro tid til at netværke hos bryggeriet Slowburn, der er placeret i en del af fængslet. Slowburn er et arbejder-ejet, kooperativt ølbryggeri, og de fortalte kort om deres virksomhed og ølproduktionen.

    Det blev endnu en god morgen i selskab med virksomhederne i kommunen - også selvom det var i fængsel!