Gå til hovedindhold

Nyt samarbejde skal trække events og koncerter til ikonisk fængsel

A. Enggaard har indgået et samarbejde med byens spillested Forbrændingen, der skal afholde koncerter og drive events i det tidligere fængsel

Indhold

  Mens forberedelserne til udviklingen af en ny bydel med navnet Vridsløse på det tidligere Vridsløselille Statsfængsels store fængselsgrund er i fuld gang, spirer et nyt, levende samlingspunkt for iværksætteri, kreativitet og fællesskab i og omkring de gamle fængselsbygninger.

  Gennem det seneste år har Porten, som det nye samlingspunkt hedder med reference til fængslets ikoniske grønne port, været centrum for events som litteraturfestivalen Avisen Live, skaterfestivalen Copenhagen Open og koncerter i forbindelse med Vestegnens Kulturuge. Og fremadrettet vil der blive pustet endnu mere liv i det ikoniske gamle fængsel.

  Det er målet med det nye samarbejde mellem A. Enggaard og Albertslund-spillestedet Forbrændingen. Med samarbejdet vil spillestedet fremover være med til at understøtte den daglige drift af Portens fire midlertidige venues; Panoptikon, Plænen, Vestfløjen og Værkstedet.

  - Vi er rigtig gladefor aftalen med Forbrændingen, der betyder, at vi nu kan løfte indholdet i Porten til et nyt niveau. Vores strategi har helt fra starten været at få både lokale aktører og aktører udefra med ombord som medværter i Porten. Forbrændingen kommer i den forbindelse både med et lokalt kendskab og et stærkt netværk samt flere års erfaring med at drive spillested, producere og drifte kulturaktiviteter, hvilket styrker vores muligheder for at tiltrække og understøtte andre forskelligartede kulturaktører og -events, siger Sofia Buus-Hansen, der er bylivsudvikler i A. Enggaard, som står bag Porten og udvikler den nye bydel Vridsløse sammen med Freja Ejendomme og PKA i tæt samarbejde med Albertslund Kommune.

  Samarbejdet løber i førsteomgang til sommeren 2025, og hos Forbrændingen glæder daglig leder Troels Kjeldgaard sig til at komme i gang.

  - Vi er enormt stolte af at kunne bidrage med udviklingen af Porten og lave kultur i nogle ekstremt unikke rammer. Udover at hjælpe andre med at lave events vil vi også lave vores egne koncerter for at vise verden, hvordan man kan bruge huset.

  Med samarbejdet bringer Forbrændingen selv op til 25 koncerter til Porten om året. Heraf vil hovedparten være indendørs koncerter, der vil finde sted i de gamle fængselsbygninger.

  Mikrobyggeri på plads og kunstnere på vej
  Porten vil de kommende år være dynamisk og foranderlig og vil løbende blive udviklet i samarbejde mellem A. Enggaards bylivsudviklere, eksisterende og nye aktører. Udover events og koncerter huser Porten allerede i dag mikrobryggeriet Slowburn Brewing Co-op, der til foråret åbner bar og café, kunsterne Pettersen & Hein og Jon Pilkington, FængselsMuseum og Litteraturfestivalen Avisen Live, som Albertslund Bibliotek er hovedaktør bag.

  Over de kommende år vil Porten invitere til markedsdage, koncerter, pop up-restauranter, fællesmiddage, udendørs filmvisninger og meget mere.

  Besøg Portens hjemmeside

  Besøg hjemmesiden for Vridsløse, som bliver Albertslunds nye bydel