Gå til hovedindhold

Borgmester deltog i officiel åbning af Hans Knudsen Instituttet i Vridsløse

Torsdag den 12. september deltog borgmester Steen Christiansen sammen med beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen i den officielle åbning af Hans Knudsen Instituttet i Vridsløse

Indhold

    Torsdag den 12. september blev Hans Knudsen Instituttet i Vridsløse lanceret. På dagen var der taler fra beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen og borgmester i Albertslund kommune Steen Christiansen.

    Dagen blev også markeret ved taler fra adm. direktør hos Hans Knudsen Instituttet Ghita Wolf Andreasen samt et fagligt oplæg ved professor i socialpolitik Jon Kvist.

    Ligesom A. Enggaard også var på scenen for at fortælle om visioner for området samt samarbejdet med Hans Knudsen Instituttet.

    Med til lanceringen var et bredt udsnit af Vestegnens kommuner, organisationer og virksomheder 
    samt Hans Knudsen Instituttets samarbejdspartnere og medarbejdere.

    Baggrunden for partnerskabet i Vridsløse 
    Hans Knudsen Instituttet har i august 2024 åbnet en afdeling i Vridsløse som led i samarbejdet med  entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard omkring en social inkluderende og ansvarlig byudvikling. I Vridsløse sker dette i takt med, at den nye bydel, med boliger til op mod 3.000 beboere, er under udvikling i og omkring det tidligere Vridsløselille Statsfængsel. 

    Læs om udviklingen af Vridsløse

    Hans Knudsen Instituttet og A. Enggaard har i den forbindelse etableret et partnerskab, som skal skabe social bæredygtighed, både i  bygge- og anlægsprocessen, men også i den endelige bydel.

    STU Vestegnen i Vridsløse 
    STU er en treårig ungdomsuddannelse for unge med særlige behov, som ikke kan gennemføre en anden ungdomsuddannelse.

    Hans Knudsen Instituttet åbnede i august 2024 STU Vestegnen med Tech Lab, industrikøkken og store lokaler op ad fængselsgrunden. Her går 42 elever. 

    STU’en er målrettet unge med autisme, ADHD, angst og indlæringsvanskeligheder i kombination med andre udfordringer, hvilket afspejler sig i undervisning, brug af metoder og indretning af lokaler. 

    Hans Knudsen Instituttet arbejder med de unges ressourcer, deres udfordringer og deres støttebehov og sammen udforskes muligheder efter STU. 

    Ifølge Hans Knudsen Instituttet er STU en uddannelse for unge med særlige behov - og stort potentiale!

    Med de nye lokaler i det fantastiske område, ser Hans Knudsen Instituttet muligheder for flere partnerskaber i lokalområdet. Formålet er at udvikle de unge og forberede dem på voksenlivet, fritidslivet og arbejdslivet efter STU. Troen er, at virkeligheden virker, og at en positiv udvikling sker, når unge bliver en del af deres lokalmiljø. 

    Velkommen til Albertslund 
    At Hans Knudsen Instituttet nu er tilstede i Vridsløse og dermed i Albertslund med en STU med 42 elever, glæder naturligvis borgmester Steen Christiansen, der i sin tale bl.a. sagde: 

    "I Albertslund Kommune er vi glade over, at Hans Knudsen Instituttet nu også er tilstede her i byen. Også fordi det flugter med vores visioner for de unge, der har det svært. Vi ønsker nemlig, at:

    ·         ”Der skal være deltagelsesmuligheder for alle børn og unge i Albertslund”

    ·         ”At alle børn og unge oplever at blive livsduelige”

    ·         ”At alle børn og unge bliver mødt med forventninger og ambitioner”

    ·         ”At alle børn og unge oplever progression i læring og trivsel”

    ·         ”Og at alle Albertslunds unge er under uddannelse eller i job”.

    I det lys er der kun, som jeg sagde indledningsvis, god grund til at være glad i dag. Så endnu engang; velkommen til Albertslund. Vi glæder os til samarbejdet."

    Beskæftigelse i Vridsløse 
    Hans Knudsen Instituttet har åbnet projektkontor med fokus på beskæftigelse De har allerede nu formidlet praktikker og ansættelser i fleksjob hos A. Enggaard.

    I efteråret 2024 opstarter de Sjakket med opgaver hos A. Enggaard. Det er for borgere, som har behov for en mere håndholdt indsats som første skridt mod lønnede timer og tilbagevenden til arbejdsmarkedet og/eller afklaring af arbejdsevne. 

    Både inden for praktik, såvel som fleksjobs og øvrige muligheder for lønnede timer, ligger arbejdsopgaverne inden for vedligehold, grønne områder, opsyn og rensning af mursten. Derudover etablerer Hans Knudsen Instituttet løbende samarbejder med de øvrige aktører og virksomheder i området, eks. det lokale bryghus, et escape room og andre virksomheder, som er, eller bliver, en del af området. 

    Hans Knudsen Instituttet i Vridsløse er således brobyggeren, der støtter og udvikler mennesker, der står udenfor arbejdsmarkedet med at komme tættere på job eller uddannelse. Og samtidig etablerer Hans Knudsen Instituttet også et samarbejde funderet på ønsket om en mere social bæredygtig byudvikling og understøtter A. Enggaard i at udvikle og styrke S’et i deres ESG-arbejde.