Gå til hovedindhold

Årets handicappris går til Cykling Uden Alder

Hvert år uddeler Albertslund Kommune en handicappris til en person eller forening/organisation, der har gjort en særlig indsats indenfor området. Mandag den 4. december blev prisen for 2023 uddelt. Og i år gik den til Cykling Uden Alder.

Indhold

    Mandag den 4. december blev Albertslund Kommunes Handicappris 2023 uddelt. Og i år gik den til Cykling Uden Alder.

    Borgmesterens tale
    Læs et stort uddrag af borgmester Steen Christiansens tale i forbindelse med overrækkelse, der fandt sted i kommunalbestyrelsessalen:

    "Kære alle

    Julen er hjerternes fest. I dag er det den 4. december, og dermed er julemåneden godt i gang. Julen er traditionernes tid, og det er også blevet en tradition, at vi hvert år i december uddeler den årlige handicap-pris. Og den gives jo netop til én, der har hjertet det rette sted – til én, der gør en helt særlig indsats for personer med handicap. Det kan være én person, én forening, én organisation.

    Traditionen med at uddele en handicappris i december stammer fra 2015, hvor handicaprådet besluttede, at der hvert år skal uddeles en handicappris med de formål at:

    •                    For det første, at fremhæve de gode initiativer, der bidrager til at forøge livskvaliteten for personer med handicap

    •                    For det andet, at sætte fokus på handicapområdet, samt at virke anerkendende og motiverende for yderligere initiativer på området

    •                    Og for det tredje, at synliggøre vilkårene for personer med handicap og markere den 3. december, som er FNs internationale handicapdag. I år håber jeg, at folk rundt omkring ved adventskransene i går markerede dagen. Så vi kommer den altså lidt på bagkant i år). Men det gøre ikke anledningen mindre vigtig.

    Og hvem kan så modtage handicapprisen?

    •                  Jo ser I; det kan ildsjæle, personer og foreninger der har gjort en ekstraordinær indsats på handicapområdet.

    •                  Og det kan byggerier, virksomheder, forretninger og fritidsaktiviteter, der i særlig grad er inkluderende i forhold til handicappede medborgere.

    Og jeg har glædet mig til at give årets pris, fordi den skaber medvind på cykelstierne. Medvind for ældre og andre, der har udfordringer med at komme rundt selv. Modtageren af årets pris insisterer på, at alle har ret til vind i håret. Og tur for tur gør de verden til et bedre sted. Og livet i Albertslund bedre for en lang række mennesker.    

    Og ja, I har selvfølgelig gættet det. Årets handicappris går nemlig til:

    Cykling Uden Alder 

    I indstillingen af den lokale afdeling af Cykling Uden Alder til Albertslund Handicappris 2023, lyder bl.a. følgende:

    Cykling uden alder er frivillige, der bruger tid og kræfter på at cykle ture med beboerne på Albertshøj.

    Der sidder ofte to beboere i sådan en cykelvogn. En kørestol er ingen hindring. Der er cykelvogne uden sæder, hvor kørestolen bakkes op. 

    Det er forfriskende for beboerne at komme ud på sådanne ture. De mærker vinden, oplever det pulserende liv og naturen på en helt anden måde, end hvis de oplever det gennem et bil- eller busvindue. De kommer også oftere ud. Det er godt for beboerne. De er meget glade for det.

    Det er virkeligt prisværdigt. Man skal huske, at det er frivilligt ulønnet arbejde.

    Sådan. Og jeg er helt enig; det er prisværdigt. Tak for jeres store frivillige indsats.

    Og med de ord vil jeg med stor glæde overrække årets handicappris til Cykling Uden Alder. Stort tillykke!"