Gå til hovedindhold

Skolerne genåbnet i denne uge

Skolerne i Albertslund åbnede igen mandag den 12. april.

Indhold

  Det har kommunens kriseledelse besluttet ovenpå møde med Styrelsen for Patientsikkerhed fredag den 9. april omkring smittetallene i Albertslund.

  Forældre hørte nærmere fra skolerne via Aula.

  I mandags, da Styrelsen for Patientsikkerhed kom med påbud om at skolerne i Albertslund skulle lukkes, var grænsen for det testkorrigerede incidenstal, som man nu planlægger efter, på 150. Det betød, at man med et testkorrigeret incidenstal over 150 fik påbud om at lukke skoler, klubber mv. I sådanne situationer lukkes skolerne for at forebygge yderligere smitte. Fra på mandag er det testkorrigerede incidenstal rykket til 200 før det bliver påbudt at lukke skoler. Fredag den 9. april var det testkorrigerede incidenstal i Albertslund 162. Det same søndag den 11. april. Derfor var det muligt at åbne skolerne mandag den 12. april. Det siger noget om, hvor tætte grænserne er og hvor svært det kan være at planlægge og dermed få afklaring i god tid.

  Det er en svær situation for børn, forældre og medarbejdere med den uvished, som de tætte grænser for, hvornår man kan have åbne skoler med fysisk fremmøde og hvornår man må have lukkede skoler med virtuel undervisning.

  Derfor er det fortsat vigtigt at blive testet ofte og følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer, så vi kan få smitten til at falde, få mere genåbnet og holde fast i at have skolerne åbne.

  Her på hjemmesiden, www.albertslund.dk/test, kan man se testmuligheder i Albertslund og området omkring.

  Læs om den nye model for nedlukninger, som kommunen er underlagt fra på mandag (link)