Gå til hovedindhold

Boliger til ukrainske flygtninge

De ukrainere, der er kommet til Albertslund, har brug for både permanente og midlertidige boliger. Måske har du en ledig bolig eller et værelse at udleje?

Indhold

  Har du et tomt børneværelse, en 1. sal du ikke bruger eller måske en hel bolig, du vil fremleje? Står din bolig ledig i forbindelse med salg eller fordi du selv er rejst væk?

  De ukrainere, der er kommet til Albertslund, har brug for både permanente og midlertidige boliger.

  I foråret handlede det om akut at huse flygtninge, der lige var kommet og ikke havde fået opholdstilladelse endnu. Månederne er gået og ukrainerne er faldet til i Albertslund. Mange er i arbejde og de vil gerne ud at bo under andre forhold, end de midlertidige boliger, de har nu.

  Derfor er der nu brug for private udlejningsboliger til ukrainerne.

  Har du et ledigt værelse, der kan udlejes  til en logerende eller en bolig med adgang til køkken og bad, der kan lejes midlertidigt eller uden slutdato, er Albertslund Kommune meget interesseret i at høre fra dig.

  Der er to muligheder:

  Boligen kan udlejes på almindelige vilkår direkte til din ukrainske lejer. Boligen skal kunne godkendes som bolig og huslejen skal ligge på et rimeligt niveau. Albertslund Kommune kan hjælpe med at indgå lejekontrakten, men derfra er det et almindeligt lejeforhold mellem dig og din lejer.

  Boligen kan udlejes til kommunen, som lejer den videre til ukrainere som midlertidig bolig efter Integrationsloven. Kommunen kan flytte rundt på beboerne efter behovet for kapacitet. Lejekontrakten indgås med Albertslund Kommune som en erhvervsaftale. Din ukrainske lejer betaler sin husleje til kommunen.

  Borgere og erhvervsdrivende, der gerne vil leje en ledig bolig ud til ukrainere, kan kontakte Albertslund Kommune på ukraine@albertslund.dk eller tlf. 4367421. Albertslund Kommune vil bede om grundlæggende oplysninger om boligen og evt. besigtige den. Albertslund Kommune henviser lejere til dig, men indgår du lejekontrakt direkte bestemmer du naturligvis selv, hvem du vil indgå kontrakt med.