Gå til hovedindhold

Alle Kan Synge begejstrede med fantastisk forårskoncert

Over 300 børn sang til Alle Kan Synges store forårskoncert i Musikteatret onsdag den 11. maj. Til stor begejstring for forældre og familie, som var mødt talstærkt op som publikum

Indhold

  Alle kan synge. Og det gjorde over 300 hundrede børn helt fantastisk til forårskoncert onsdag aften den 11. maj. Til stor begejstring for alle forældre, søskende og familier, der var mødt talstærkt op i Albertslund Musikteater. 

  Kommunalbestyrelsen fra Albertslund Kommune var også godt repræsenteret blandt publikum, og borgmester Steen Christiansen åbnede koncerten med en lille tale om sang, trivsel og at have en god følelse i maven. Også formand for børne- og skoleudvalget, Nils Jul Gjerlev, overværede koncerten, og han var meget begejstret.

  “Det var en fantastisk flot koncert! Jeg er meget stolt af det arbejde, som alle omkring Alle Kan Synge-projektet udfører og har udført i snart 4 år. Jeg må sige, at mine høje forventninger igen blev overgået”, siger Nils Jul Gjerlev.

  Initiativtageren til Alle Kan Synge, organist og korleder Anne-Kari Ferenczi, har en ambition om at børn i hele landet skal mærke de gode effekter af korsang.

  ”Den model, vi har udviklet, vil – med den rette implementering, rådgivning og hjælp – kunne overføres til andre skoler og kommuner”, siger hun.

  Effekterne af Alle Kan Synge på trivslen og den mentale sundhed hos børnene er ved at blive undersøgt af et forskerteam. Hvis forskerne allerede nu vil have et fingerpeg om korsang gør noget godt for trivslen, så kan de såmænd bare spørge nogle af børnene, som for eksempel 9-årige Ludvig Nissen fra 3.F., der på vej ud af koncertsalen sagde:

  “Det er fedt at synge – man skal ikke tænke så meget over det. Det er bare rigtig sjovt!”.

  Læs mere om projektet Alle Kan Synge på www.allekansynge.dk

  Forrige Næste