Gå til hovedindhold

Greater Copenhagen

Albertslund er en del af en hovedstadsregion i vækst. Både offentlige og private aktører i hovedstadsregionen samarbejder for at nå visionen om en metropolregion med høj vækst og livskvalitet.

Indhold

  Greater Copenhagen er et enestående erhvervspolitisk samarbejde, der forener regionerne Skåne, Halland, Sjælland og Hovedstaden samt de tilhørende 85 kommuner i en fælles indsats for at skabe en højt udviklet metropolregion, der bygger på bæredygtig vækst, høj beskæftigelse og livskvalitet for regionens 4,3 mio. indbyggere

  Greater Copenhagen som metropol

  Metropolregioner er mere end blot centrale byområder. Effektive pendlermuligheder binder oplande sammen i metropolregioner, og i Greater Copenhagen er alle afhængige af hinanden.

  Borgere, produkter og services bevæger sig på tværs af grænser, både lande-, regionale- og kommunegrænser, og Greater Copenhagen udgør således én sammenhængende funktionel metropolregion.

  International synlighed

  Med Greater Copenhagen skal regionen blive mere internationalt synlig, fordi 4,3 millioner indbyggere giver et væld af muligheder for både borgere og virksomheder. Derfor bidrager Albertslund Kommune også til et stærkt Greater Copenhagen.

  "Size matters" er sagt flere gange, når det handler om vækst. Og det er også en af grundene til Greater Copenhagen samarbejdet, som skal øge væksten i hele regionen og bidrage til et stærkere brand internationalt, hvor f.eks. DOLL, lyslaboratoriet i Hersted Industripark, spiller en konkret og aktiv rolle.

  Læs mere om Greater Copenhagen