Gå til hovedindhold

Tilgængelighed i naturen

I Albertslund er der god tilgængelighed til naturen, da terrænet er fladt og mange stier er asfalterede.

Indhold

  Kongsholmparken

  I Kongsholmparken er stierne lavet i grus. Vest for Høeghsbjerget findes en picnicplads med kørestolsegnede bord/bænkesæt og bålplads.

  Stien op til Høeghsbjerget har en generel stigningsprocent på cirka 6 %, og de sidste 100 meter inden toppen er stigningen på 13 %.

  Regnvandsbassinet ”De våde Enge” i den nordlige ende af Kongsholmparken er begrænset kørestolsegnet, da ramperne ned fra diget har en stigningsprocent på op til 10 % og bassinets overløb krydser stien.

  Vallensbæk Mose

  I syd finder du Vallensbæk Mose, som har asfalterede stier rundt om Tueholm Sø og Vallensbæk Sø. På kortere stræk, cirka 25 til 50 meter, er der en stigningsprocent på op til 5 %, mens ramperne ved broerne over St. Vejle Å og Vridsløse Å er stejlere. I den sydlige ende af Tueholm Sø er der kørestolsegnede bord/bænkesæt og handicaptoilet.

  Vestskoven

  Vestskoven byder på masser af muligheder for handicappede, fordi stierne er gode og terrænet fladt.
  For eksempel er den 5 km lange Kringelstien, der snor sig gennem skov, langs moser og forbi bakker, velegnet for kørestolsbrugere.
  I øvrigt er de fleste stier fremkommelige, men hvis du vil være på den sikre side, kan du benytte de asfalterede stier.
  Der er handicaptoiletter på Naturcenter Herstedhøje, i Vikingelandsbyen og på Museet på Kroppedal.

  På vores hjemmeside kan du finde flere forslag til løberuter, vandreruter, cykelture, rideture, skovture og fisketure i Albertslund og omegn: Forslag til udflugter