Gå til hovedindhold

Sygdom eller sociale forhold

Hvis du har en sygdom med varig mén, et handicap eller du er særlig udsat og i bolignød, kan du søge om at komme på boliglisten. Læs om betingelserne herunder.

Indhold

  Albertslund Kommune kan hjælpe med at anvise bolig til borgere, hvis du bor i Albertslund og:

  • har behov for en bolig, fordi du er blevet syg og får varige mén af det
  • har tunge sociale udfordringer
  • der er dødsfald i din husstand.

  Bolig efter behov

  Antallet af boliger, der er til rådighed og ledige er begrænset.  I praksis er det derfor relativt få, der får anvist den bolig de søger. Derfor kan du ikke frit vælge bolig, bebyggelse eller boligområde. Ventetiden på en bolig kan således også være meget lang.

  Ved sygdom er det en god idé, at du selv indhenter og vedlægger dokumentation fra egen læge eller speciallæge.

  Hvis du har fået godkendt din ansøgning bliver du tilbudt den bolig, som Boliganvisningen vurderer passer til dine behov. Hver gang en bolig er ledig vurderer Boliganvisningen konkret hvem på boliglisten, der har det mest påtrængende behov. 

  Vi anbefaler, at du også søger på bolig på anden måde. Få hjælp til boligsøgning i boksen til højre.

  Læs mere om boliger til borgere, der har et  handicap eller ikke kan fungere i en almindelig bolig.

  Hvis du får tilbudt en bolig

  Hvis du har fået godkendt din ansøgning kan du ikke frit vælge bolig. Du bliver tilbudt den bolig, som Boliganvisningen vurderer passer til dine behov. Hvis Albertslund Kommune har anvist dig en bolig, som du har takket nej til, kan kommunen ikke hjælpe dig med at finde en bolig igen.

  Hvis du bliver henvist til en bolig via kommunen er det boligselskabet, der indgår lejekontrakten med dig.

  Hvis du flytter mens du står på boliglisten, skal du kontakte kommunen og give besked om det. Hvis du modtager et tilbud om bolig og ikke ønsker at tage imod det, får du ikke et nyt tilbud, men bliver slettet fra listen. Du mister også tilbudet, hvis du ikke svarer inden den frist, du har fået.

  Det er kun, hvis du får en ny type behov, at du igen kan søge kommunen om hjælp til at finde en bolig. Her skal du igen opfylde betingelserne for at blive skrevet på boliglisten.

  Venner eller familie i Albertslund

  Hvis dit behov for en bolig er opstået i en anden kommune, hvor du senest har boet, er det usikkert, om du kan blive skrevet op på boliglisten i Albertslund Kommune. Det gælder også, hvis du bor midlertidigt hos venner eller familie i Albertslund. Det samme gælder, hvis du bor i en fremlejet bolig i Albertslund. Her er det derfor også usikkert, om kommunen kan hjælpe dig videre i din boligsøgning. Vi anbefaler, at du også søger bolig på andre steder.

  Læs mere om anvisning af bolig til borgere i fast fuldtidsarbejde.

  Tid til sagsbehandling

  Før du søger bør du undersøge, om dit boligselskab kan hjælpe dig med at finde en ny bolig, der passer til dine behov.

  Når vi har modtaget din ansøgning går sagsbehandlingen igang, og alle modtager svar så hurtigt som muligt. Er du skrevet op på boliglisten kontakter vi dig, når der er en ledig bolig.

  Se mere om hvem, Albertslund Kommune ikke kan hjælpe.