Gå til hovedindhold

Gået fra hinanden?

Går I fra hinanden kan du eller din partner søge om at blive skrevet på kommunens boligliste til en lejebolig i Albertslund. Læs om betingelserne herunder.

Indhold

  Hvis du bor i Albertslund og bliver skilt eller I går fra hinanden kan du og din familie søge om hjælp til at finde en almen bolig. Når du søger, skal du og din partner have boet sammen i mindst 2 år i en bolig i Albertslund Kommune inden I gik fra hinanden. Ansøgningen gælder et år fra den dato, du bliver skrevet på boliglisten og kan ikke forlænges.

  Vi anbefaler, at du venter med at sælge din bolig, da vi ikke kan garantere, at du bliver anvist en bolig, når din bolig er solgt. Indtil at kommunen kan hjælpe dig med en bolig skal du selv forsøge at finde en midlertidig eller anden løsning på dit boligproblem.

  Hjælp hertil kan du så på siden Nyttige boliglinks.

  Boligliste

  Hvis du får godkendt din ansøgning bliver du skrevet på boliglisten. Hvis en ledig bolig passer til dine behov bliver du kontaktet af Boliganvisningen. Ventetiden på en bolig kan være meget lang. Vi anbefaler, at du søger anden bolig, mens du er på boliglisten. Hvis du ejer en bolig, anbefaler vi, at du venter med at sælge den, da vi ikke kan garantere, at du bliver anvist en anden, så snart boligen er solgt.

  Bemærk, at du ikke frit kan vælge beliggenhed, boligtype eller -størrelse, men må tage imod den bolig, som Boliganvisningen vurderer passer til dine behov.

  Hvornår kan jeg få en bolig?

  Selvom du står i akut bolignød og har brug for en bolig ved skilsmisse, fraflytning eller salg af nuværende bolig, kan vi meget sjældent anvise en bolig med det samme. Der er få boliger til rådighed og der er mange borgere, der ansøger om en bolig. Af samme grund kan vi desværre heller ikke oplyse den konkrete ventetid for, hvornår du kan forvente en bolig. Men vi kontakter dig så snart, der måtte være et match mellem dine behov og en ledig bolig. 

  Hvis du får tilbudt en bolig

  Når en bolig er ledig tager kommunen stilling til, hvilke borgere på boliglisten, der bedst kan få opfyldt boligbehovet i den ledige bolig. Det er ikke kun din placering på boliglisten, der afgør om det er dig, der får tilbudt en bolig, men også hvem der i øvrigt står på boliglisten den dag, boligen bliver ledig. Det kan være, at der er en borger eller en familie, som har et mere akut behov for en bolig, som får tilbudt den før dig. Vi skal på den måde vurdere hver enkelt ansøgning konkret og individuelt i forhold til de forskellige behov ansøgerne har og hvilke boligtyper, der er ledige.

  Hvis du bliver henvist til en bolig via kommunen er det boligselskabet, der indgår lejekontrakten med dig.

  Hvis du flytter, mens du står på boliglisten skal du kontakte kommunen og give besked om det. Får du et tilbud på en ledig bolig, som du takker nej til eller som du ikke svarer på indenfor den frist du har fået, bliver boligen tilbudt en anden på boliglisten. Hvis du herefter søger igen, tager vi en ny vurdering af dit behov og om du stadig opfylder betingelserne for at blive skrevet på boliglisten.

  Tid til sagsbehandling

  Når vi har modtaget din ansøgning går sagsbehandlingen i gang, og du modtager svar så hurtigt som muligt. Er du skrevet op på boliglisten kontakter vi dig, når der er en ledig bolig.

  Venner eller familie i Albertslund

  Hvis dit behov for en bolig er opstået i en anden kommune, hvor du senest har boet, og du har valgt at bo midlertidigt hos venner eller familie i Albertslund, er det usikkert, om du kan blive skrevet op på boliglisten i Albertslund Kommune. Hvis du bor i en fremlejet bolig tæller det også som en midlertidig løsning på dit boligproblem og det er derfor usikkert, om kommunen kan hjælpe dig. Vi anbefaler, at du også søger bolig andre steder. Se hvordan i boksen til højre.

  Læs mere om anvisning af bolig til borgere i fast fuldtidsarbejde.