Håndtering af madaffald
Du kan selv gøre en del for at minimere lugtgener og maddiker i madaffaldet
Gode råd om madaffald
- Lad dit madaffald dryppe af, før du smider det ud. Hæld ikke yoghurt, sovs eller andet vådt affald i madaffaldsposen. Knug vandet ud af kartoffelskrællerne
- Pak fisk og kød ind i køkkenrulle
- Undgå at fylde den grønne pose helt og luk den med en knude
- Læg den grønne pose forsigtigt i container, beholder eller stativ, så der ikke går hul på posen
- Har du beholder eller stativ ved din bolig, er det bedst, at de står i skyggen, og at du sørger for at holde låget lukket
- Vask din udendørs beholder med vand og sæbe efter behov. Vaskevandet skal skylles ud i toilettet
- Er der kommet maddiker, kan du hælde en kedel kogende vand ned langs siderne i den tømte beholder. Det slår mider og æg ihjel. Husk at tømme beholderen for vand bagefter.
Værd at vide om maddiker
- Maddiker er ikke farlige
- Maddiker er spyfluernes larvestadie
- Spyfluens æg bliver til larver på et døgn, og efter ti dage bliver larverne til fluer
- En fugtig og varm skraldespand (mellem 25 og 40 grader) med adgang til kød- eller fiskeaffald giver ideelle levevilkår for fluelarver og er derfor et attraktivt sted for fluerne at lægge deres æg