Gå til hovedindhold

Børneliv i sund balance

Fælles ansvar for børns sundhed og trivsel

Indhold

  Børneliv i sund balance styrker kommunale og civile aktører i Albertslund Kommune til at stå sammen om et børneliv i sund balance, hvor hverdagen byder på masser af leg og bevægelse, sund mad og drikke, oplevelser og nærhed.

  Målgruppen er børn 0-10 år og målet er, at alle relevante voksne i lokalsamfundet – herunder forældre, sundhedspleje, dagtilbud, skole, lokale idrætsforeninger og erhvervsliv – arbejder sammen og tager fælles ansvar for sundheden og trivslen hos børnene.

  Projektet løber fra 2020 til 2024 og tager udgangspunkt i vidensbaserede indsatser, der fremmer børnefamiliers muligheder for at trives i fællesskaber, spise sundt og være fysisk aktive for herigennem at fremme en sund vægtudvikling hos børnene.

  Albertslund Kommune deltager i Børneliv i sund balance sammen med Aalborg Kommune og Frederikssund Kommune. Projektet er støttet af Nordea-fonden og ledet af Center for Forebyggelse i praksis, KL. 

  En ekspertgruppe bestående af forskere har bidraget til projektets udvikling, og Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet evaluerer.

  Der er rejst midler fra Novo Nordisk Fonden til at gennemføre yderligere forskning i relation til evalueringen. Med Børneliv i sund balance som case-laboratorium, skal forskningen bidrage til mere viden om lokalsamfundsbaserede indsatser og deres virkninger i et forebyggelses - og sundhedsfremmeperspektiv.     

   

  Læs mere om Børneliv i sund balance
  Børneliv i sund balance — essensen