Fællesskabslaboratoriet i Albertslund

På en dejlig lun sommeraften d. 23. maj 2018 mødte 75 borgere, politikere og andre engagerede op i Kongsholmcentrets nye bygning, Bygning M, til et fællesskabslaboratorie. Læs herunder hvad vi lavede på aftenen og se de fine stemningsbilleder.


 

En aften for fremtidens fællesskaber

På aften delte deltagerne først deres egne fællesskaber med hinanden og hvorfor netop de fællesskaber er gode. Bagefter arbejdede deltagerne i grupper hvor de formulerede ønsker til fremtidens fællesskaber. I grupperne var der bl.a. fokus på at fremtidens fællesskaber skal være rumme mennesker på tværs af alder, etnicitet og uddannelseniveau, evner og interesser. Og så var deltagerne generelt enige om at der allerede i dag findes rigtig mange dejlige fællesskaber i byen.

Alle de mange perspektiver og visioner for fremtidens fællesskaber som deltagerne formulerede i grupper, bliver der arbejdet videre med i byens Temaudvalg. Temaudvalget er nemlig i gang med at udvikle en politik for medborgerskab og fællesskaber i byen.

 

 

Mens du venter på politikken…

På fællesskabslaboratoriet udviklede deltagerne gode idéer og initiativer til, hvad der kan gøres for at skabe bedre og mere sammenhængende fællesskaber i Albertslund. Mens du venter på medborgerskabs og fællesskabspolitikken kan du gøre en forskel allerede i dag, ved at hjælpe med at sætte gang i et initiativ.

Find listen over de initiativer, som deltagerne udviklede på fællesskabslaboratoriet på www.albertslund.dk/initiativer, og læs hvad du kan gøre, hvis du vil være kontaktperson for et initiativ. Du behøver ikke at have været med på fællesskabslaboratoriet, for at blive kontaktperson.