Lighting Metropolis

Lighting Metropolis er et svensk-dansk samarbejdsprojekt med fokus på fremtidens belysning, lysdesign, byudvikling, innovation og nye informationsteknologier.


Lighting Metropolis - Albertslund Kommune

Albertslund Kommune er ledende partner i Lighting Metropolis projektet, der bliver en vigtig del af den fælles vækstindsats på tværs af Region Skåne, Hovedstaden og Sjælland. I projektet er de ledende regioner, byer, virksomheder og universiteter gået sammen om det fælles mål at gøre Greater Copenhagen til verdens førende living lab for intelligent urban belysning med mennesket i centrum. Ved at bringe regionens mange unikke kompetencer sammen vil det fulde potentiale af ny belysning og Smart City-teknologi maksimeres til fordel for både borgere og virksomheder.

I Albertlund Kommune er der udvalgt fire demonstrationsprojekter, der på forskellige vis skal teste nye teknologiske muligheder for indendørs- og udendørs lys. Projekterne vil give en fremtidig brugbar viden omkring lysets indflydelse på borgernes hverdag og trivsel. Målet er at styrke den vigtige rolle belysning kan spille i at støtte sikkerhed, tilgængelighed, identitet, sundhed og uddannelse for mennesker i byerne.

De fire demonstrationsprojekter i Albertslund Kommune er i tæt samarbejde med Albertslund-baserede Gate 21, og omhandler intelligent belysning i boligområder, læringslys i klasseværelser, et fotonik-laboratorie for DTU studerende i DOLL Living Lab, og intelligente lofter i forbindelse med genopførelsen af bygning M i Kongsholmcentret.