Gå til hovedindhold

Borgerdrevne forslag

I Albertslund Kommune kan borgere oprette og stemme på forslag, som kan tages op til drøftelse i Kommunalbestyrelsen.

Indhold

  For at et forslag tages op, skal det (på baggrund af den d'Hondtske metode) have 672 stemmer fra borgere i Albertslund. Forslaget slettes fra systemet to måneder efter oprettelsesdatoen, hvis ikke det opnår det krævede antal stemmer inden da.

  Når du opretter og stemmer på forslag

  Du skal være opmærksom på, at dit forslag skal have relevans i forhold til den type opgaver, kommunen løser, ligesom forslag ikke kan drøftes, hvis der allerede er truffet en beslutning omkring en sag. Inden du opretter et forslag, kan det være en fordel at gå igennem de aktive forslag nederst på siden for eventuelle forslag, der ligner dit eget. Det kan svare sig at give sin stemme til et aktivt forslag frem for at oprette et lignende, da der dermed er større sandsynlighed for, at forslaget opnår det påkrævede antal stemmer. Du kan give din støtte ved at klikke på det blå plus-ikon ud fra et af de aktive forslag.

  Det er udelukkende borgere i Albertslund Kommune, der må oprette og stemme på forslag. For at oprette og stemme på et forslag, skal du angive dit navn, din adresse og din e-mail.  Kun dit navn vil være synligt for andre.

  Opret forslag:

   

  Aktuelle forslag

  Hvis der er aktuelle forslag fra borgere, finder du dem her:

  Borgerforslag: Grønne tage på cykelskure

  En borger forslår, "at omdanne de hvide glasfibertage, der dækker cykelstativerne nord for stationen med "grønne tage"... hverken når tagene er rene og hvide, eller når de bliver snavsede og algebelagte, er de særligt kønne. Med beplantet overdækning kunne de både fremstå smukke og samtidigt tjene et praktisk formål som regnopsamler. Tillige ville det signalere grøn by."

  Du kan stemme på forslaget herunder:

  Skriv kommentar

  Sidst opdateret: 6. juli 2021

  Albertslund – byen for børnene, det grønne og fælleskabet

  Vores vision om Albertslund handler om hverdagen. Din og min hverdag. Om børn, om det grønne, og om vores fællesskab i Albertslund. Som borgere deltager vi i byens liv. Vi er og skal være den venlige, moderne og grønne velfærdsby. En god by for børnene, for familien og for voksne i alle aldre

  Læs mere