Særlig gruppe af ældre sårbare vaccineret fredag

Fredag den 15. januar 2021 blev ca. 60 albertslundborgere vaccineret i Humlehusene. Det var en gruppe af vores ældre borgere, der er særligt sårbare for COVID-19


Lokal vaccination af særlig gruppe af sårbare ældre - Albertslund Kommune

Sent torsdag aften den 14. januar fik vi mulighed for lokal vaccination af en særlig gruppe af vores ældre borgere. Der blev således etableret et midlertidigt vaccinationscenter i kommunen for de borgere, som vi ellers i denne uge skulle have transporteret til et af regionens vaccinationscentre (i Ishøj eller Ballerup).

Vaccination foregik fredag den 15. januar kl. 15-20, i Plejecenter Humlehusene.

Målgruppen var KUN hjemmeboende over 65 år, som modtager praktisk hjælp og personlig pleje OG som har behov for og er tildelt hjælp til transporten på grund af fysisk/psykisk funktionsnedsættelse. I alt var det cirka 60 borgere i Albertslund.

Fordelen for borgerne var selvfølgelig kortere transporttid og også hurtigere vaccination. Den enkelte borger blev afhentet på egen bopæl.

Vaccinationstilbuddet var bemandet i samarbejde med regionen og de praktiserende læger. Det blev planlagt efter samme opgavefordeling som vaccination på plejecentre. Det betød helt konkret, at regionen leverede vacciner, farmakonomer, udstyr og værnemidler til vaccinatør. De praktiserende læger vaccinerede og registrerede. Kommunerne sørgede for de praktiske rammer og transporten af borgerne.