Gå til hovedindhold

Influenzavaccination - gratis for visse borgergrupper

Influenzasæsonen står for døren, og fra 1. oktober kan personer, der er fyldt 65 år, gravide i 2. og 3. trimester samt borgere med kroniske sygdomme og andre i særlig risiko, blive vaccineret gratis mod influenza. Som noget nyt tilbydes alle børn i alderen 2-6 år også vaccination mod influenza

Indhold

    Influenzasæsonen står for døren, og fra 1. oktober kan personer, der er fyldt 65 år, gravide i 2. og 3. trimester samt borgere med kroniske sygdomme og andre i særlig risiko, blive vaccineret gratis mod influenza. Som noget nyt tilbydes alle børn i alderen 2-6 år også vaccination mod influenza.

    Tilhører du en af disse grupper, kan du bare bestille tid til vaccination hos lægen, henvende dig på apoteket, eller der hvor du plejer at blive vaccineret. Er du ansat i sundheds- eller plejesektoren, kan du forhøre dig på din arbejdsplads.

    Vaccinationen er særligt vigtig i år
    I år står vi i en særlig situation, hvor COVID-19 stadig cirkulerer i samfundet, og hvor det derfor er ekstra vigtigt at forebygge al den sygdom vi kan, blandt andet gennem influenzavaccination. Både for at undgå at belaste sundhedsvæsenet og for at beskytte personer, der er i øget risiko. Influenza udgør nemlig en særlig risiko for mange af de samme mennesker, der også risikerer et alvorligt sygdomsforløb, hvis de bliver syge med COVID-19.

    I kan finde mere information om vaccinationen og få et fuldt overblik over, hvem der er omfattet af vaccinationstilbuddet på www.sst.dk/influenza