COVID-19 NYT: 0.-4. klasserne er startet den 8. februar

Situationen med COVID-19 er stadig alvorlig. Smittetallene er stadig for høje, og derfor har myndighederne nu forlænget restriktionerne til den 28. februar. Men de mindste elever i 0.-4. klasse er kommet tilbage i skole fra mandag den 8. februar


Plakat fra Sundhedsstyrelsen med de fem primære anbefalinger til at undgå smitte med Covid-19 - Albertslund Kommune

Seneste nyt: Mandag den 1. februar holdt regeringen og sundhedsmyndighederne et nyt pressemøde. Her blev et par nye ting meldt ud, som myndighederne understreger man skal være tryg ved:

- Fra mandag den 8. februar vil der være krav om at forældre og andre besøgende bærer mundbind indendørs, når de henter og afleverer børn i dagsinstitutioner. 

- Elever i 0-4. klasse kan komme i skole igen fra mandag den 8. februar (inkl. SFO, fritidshjem og klubtilbud m.v.). Forældre hører nærmere fra de enkelte skoler, SFO'er, klubber om det praktiske. Fra den 8. februar til vinterferien i uge 8 vil skoledagene være fra kl. 8-13.

- Der bliver krav om mundbind i engroshandlen.

Læs mere på www.coronasmitte.dk

_____

Nyt fra torsdag den 28. januar 2021 afholdt regeringen og myndighederne pressemøde om situationen med COVID-19, der stadig er alvorlig. De har understreget, at de gældende restriktioner gælder frem til den 28. februar. Det betyder, at forsamlingsforbuddet stadig er på fem personer - at man undgår at mødes med andre end folk fra egen husstand til social samvær. Desuden understreger myndighederne, at man skal holde afstand ved indkøb osv. - mindst 2 meter. Og så opfordres der kraftigt til, at blot en fra hver husstand handler ind. Overordnet handler det om  øget afstand og samles færrest muligt. 

Desuden gælder stadig at:

 • alle elever fra 0.-10. klasse tidligst starter fysisk på skolerne igen mandag den 1. marts 2021. Det gælder også for SFO’er og klubber, der vil dog som i dagene op til jul være mulighed for nødpasning. På pressemødet den 28. januar sagde statsminister Mette Frederiksen dog: "Det er vores håb, at eleverne fra 0. 4- klasse kan starte i skole tidligere end den 1. marts" 
 • Indkøbscentre, stormagasiner, arkader, basarer og andre butikker, bortset fra dagligvarebutikker og apoteker, lukkes til den 28. februar 2021. Take Away osv. er stadig mulig.
 • De gældende rejserestriktioner er også forlænget til den 28. februar 2021.

Få det samlede overblik over de nye restriktioner på coronasmitte.dk (link)

Læs desuden mere om situationen med COVID-19 her på kommunens hjemmeside, wwww.albertslund.dk/covid-19 (link) eller på Sundhedsstyrelsens hjemmeside (link)  

_____________

Mandag den 7. december afholdt statsministeren og sundhedsmyndighederne pressemøde, hvor nye tiltag blev meldt ud gældende for Albertslund og 37 andre kommuner i hovedstadsområdet. Indsatserne er.:

 • Alle klasser fra 5. klasse og op skal blive hjemme og have digital undervisning - det samme gælder ungdomsuddannelser som f.eks. gymnasier. 
 • Alle medarbejdere på offentlige arbejdspladser, der ikke varetager kritiske funktioner, skal arbejde hjemmefra - private arbejdspladser opfordres til også at få medarbejdere til at arbejde hjemmefra.
 • Kulturinstitutioner som museer, biografer, teatre osv. lukkes til og med den 3. januar 2021.
 • Al indendørs idræts- og fritidsliv aflyses til og med den 17. januar 2021 (professionel sport undtages).
  Særligt for Biblioteket: Biblioteket lukkes for almindeligt brug, men der er åbent to timer om dagen til borgerservice. Samtidig skabes der adgang til PC på samme måde som i marts - læs mere på bibliotekets hjemmeside (link)
 • Restauranter, caféer og andre beværtninger lukkes - take away er stadig muligt.  

Disse nye indsatser/restriktioner gælder fra onsdag den 9. december til og med den 17. januar 2021. Dog forlænges forsamlingsforbuddet m.m. over 10 personer til den 28. februar 2021. 

På www.coronasmitte.dk kan du få overblik over alle de nye restriktioner

Tidligere indsatser, restriktioner og anbefalinger fortsætter: 

 • Testindsatsen intensiveret. Særlige tiltag rette mod unge ml. 15 og 25 år opfordres til at blive testet inden jul.
 • Forplejningen i isolationsfaciliteter udenfor eget hjem gøres gratis - læs mere om isolation udenfor eget hjem (link)
 • Antallet af personer pr. kvadratmeter i butikker og storcentre skal være færre
 • På skolerne må der ikke være undervisning på tværs af klasser frem til den 2. januar 2021
 • Idræts- og musiktimer på ungdomsuddannelser annulleres resten af året
 • På private og offentlige arbejdspladser øges fokus på at flere arbejder hjemmefra    
 • Fritidsaktiviteter for børn og unge op til 21 år må frem til den 2. januar kun ske med grupper af max. ti personer ad gangen.